Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2014. Április 19. 14:56, szombat | Helyi sport
Forrás: dr. Elek András

Jobb volt a Baja

Jobb volt a Baja

Győzni mentek pénteken a Kosársuli játékosai a Sugivica partjára, de Mócsai hiányát nagyon megérezték a védekezésben - így vereséggel tértek haza.

Bajai Bácska FKE - EnterHód Vásárhelyi KS 94-83 (27-17, 24-28, 18-15, 25-23)

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés

Baja, 100 néző - vezette: Maár, Bogárdi, Arató

Kosársuli: VEJINOVICS 36/18, Czibere 10/6, Vas 8/6, Varga 10, Gruda 2,

csere - Kukla 2, Nyilas 9/6, Grezsa -, Rostás I. 6

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

Nehezen boldogult az alacsonyabb szerkezetű hazai csapat ellen a Kosársuli, de a 7. percben még vezetett (11-13). Sajnos a következő három percben sikerült elveszteni a mérkőzést: 12 pont hátrányt szedtek össze Cziberéék (25-13). Ebben az időszakban - köszönhetően a Baja kiváló mezőnyvédekezésének - csak eladott labdákat és kihagyott dobásokat tudott összehozni a csapat, miközben a hazaiak ziccereztek.

A második negyedben sem valósult meg semmi az eltervezett védekezésből, Ágfalvi és Hosszú tetszés szerint érték ez kosaraikat. A Vásárhely támadójátéka viszont javult, köszönhetően Vejinovics és Varga ponterősségének, és a centerek ültetésének. A hazaiak több büntetőt is hibáztak, így Nyilas és Vas tripláival sikerült közelebb zárkózni (46-40). Czibere és Rostás pontjaira a dudaszó pillanatában válaszoltak a vendéglátók - így 51-45 lett a félidő végeredménye.

Szünet után javult valamelyest a Kosársuli védekezése, Vejinovics és Vas kosaraival sikerült 56-55-re feljönni. A következő két percben felváltva születtek a pontok (62-60), de a végén a többnyire ajándékba kapott büntetőkkel, és egy utolsó másodperces triplával ismét meglépett a Baja (69-60).

Az utolsó negyedet remekül kezdték a vásárhelyiek. A jó védekezés mellett 4 triplát is bevágtak - és a 36. percben már egálra állt a meccs (76-76). Az egyre fáradó bajaiak nehezen boldogultak, Vejinovics viszont foghatatlan volt, és máris a Kosársuli vezetett (78-80). Néhány kimaradt ziccer és eladott labda azonban megpecsételte a Vásárhely sorsát, 86-83 lett a hazaiak javára. Az utolsó két percben hiába faultoltak Nyilasék, a Baja értékesítette a büntetőket - az EnterHód viszont nem tudott betalálni (94-83).

dr. Elek András edző: "Nagyon csalódott vagyok, ugyanis semmit nem tudtunk megvalósítani a megbeszéltekből. Hiába játszott Szasa fantasztikusan, a többiek nagyot betliztek."

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 03. 12:43, vasárnap | Belföld

Halálos áldozata is van a migránsok fegyveres összecsapásának a magyar határ közelében

Migránsok két csoportja támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben, a helyszíni beszámolók szerint legalább hat sérült és egy halott is van,

2022. Július 03. 11:40, vasárnap | Kék hírek

Határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták fel Ásotthalomnál

A magyar rendőrök cseh kollégáikkal együttműködve határsértők hatvanfős csoportját tartóztatták föl Ásotthalom külterületén szombaton este fél hét előtt - közölte a rendőrség honlapján.

2022. Július 03. 10:38, vasárnap | Belföld

Megműtötték a terézvárosi házomlásban megsérült táncművész gerincét

Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész gerincét - tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.

2022. Július 03. 09:29, vasárnap | Belföld

Ismét fokozódik a kánikula, kedden érkezik egy hidegfront

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójából.