Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Szeptember 12. 11:26, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Jelentősen javul a közlekedés Debrecen és elővárosa környékén a komplex szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően

Jelentősen javul a közlekedés Debrecen és elővárosa környékén a komplex szolgáltatásfejlesztésnek köszönhetően

A MÁV-START az elővárosi forgalomban fennálló versenyképességi előnyei miatt, a vidéki nagyvárosok vonzáskörzetében is folyamatosan erősíteni kívánja szolgáltatási kínálatát.

Emiatt a Debrecen, Vámospércs és Nyírábrány térségében jelentkező elővárosi igények jobb kiszolgálása érdekében új menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok a Debrecen és Nyírábrány közötti (105-ös) vasútvonalon. A vonatok egy része kevesebb megállással, gyorsítva közlekedik.

A Debrecen és Nyírábrány közötti fejlesztéssel a MÁV-START és a szolgáltatásokat megrendelő Innovációs és Technológiai Minisztérium célja, hogy egyre többen vegyék igénybe a vasutat. Ennek köszönhetően a naponta ingázók igényeinek megfelelően augusztus 26. óta munkanapokon új, gyorsított vonat közlekedik Nyírábrányból Debrecenbe 7:27-es érkezéssel, míg munkanapokon délután Debrecenből 13:05-kor, 13:40-kor, 14:35-kor, 15:10-kor, 16:00-kor és 17:09-kor indulnak vonatok Nyírábrány felé. Szintén új személyvonat indul munkanapokon 20:14-kor Debrecenből. A gyorsított vonatok menetideje Debrecen és Vámospércs között érezhetően rövidebb, mindössze 21 perc, amely az autós közlekedéssel is versenyképes.

Autóbuszbérletek elfogadása a vonatokon

Az aktuális közlekedéspolitikai célkitűzéseknek megfelelően elkezdődött a vasúti és az autóbuszos szolgáltatások összehangolása Debrecen térségében is. Ennek keretében szeptember 1-je óta a Debrecen–Nyírábrány (105-ös) és a Debrecen–Sáránd–Nagykereki (106-os) vasútvonalak térségében a MÁV-START járatain használható az Észak-magyarországi Közlekedési Központ (ÉMKK) által kibocsátott havi, 30 napos és félhavi bérlet az azon megjelölt viszonylatban – többek között Nyírábrányból, Vámospércsről, Sárándról és Derecskéről. A tervek szerint hamarosan a MÁV-START értékesítési csatornáin is megváltható lesz a buszokon és a vonatokon is felhasználható közös bérlet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.