Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. December 15. 15:46, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Január 7-ig használhatók fel a decemberi havi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek

Január 7-ig használhatók fel a decemberi havi helyközi dolgozó- és tanulóbérletek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedésének megfelelően,

az utazások megkönnyítése érdekében a MÁV-START és a VOLÁNBUSZ járatain a 2020. december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni.

A 2021. év és a téli szünetet követő iskolakezdés problémamentes elindulása érdekében a vonatokon és a helyközi buszjáratokon 2021. január 5-e helyett két nappal tovább, január 7-ig fogadják el a decemberi havi dolgozó- és tanuló bérleteket, illetve a decemberi 2. félhónapra váltott félhavi bérleteket. A téli szünet utáni iskolakezdéssel megnőnek az utazási igények, és meghosszabbodhat a várakozási idő a jegypénztáraknál január elején, így a hosszabbítással további két nap biztosított az új bérletek beszerzésére.

A MÁV-START azt kéri az utasoktól, hogy a járványhelyzetben a sorban állások elkerülése érdekében vegyék igénybe a jegykiadó automatákat és a MÁV applikációt. A webes felület és az applikáció közös felhasználói fiókkal használható.

A VOLÁNBUSZ ezúton is felhívja utasai figyelmét, hogy a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegyek és bérletek elővételben, online és mobilon is kényelmesen megválthatók. Az elektronikus jegyvásárlás további részleteiről a Volánbusz weboldalán tájékozódhatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.