Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2013. Június 17. 11:43, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Itt a másodfokú hőségriasztás

Itt a másodfokú hőségriasztás

Másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hét elején tovább erősödik a nappali felmelegedés, napközben akár 35 fok is lehet. A napi középhőmérséklet 25-26 fok körül alakul, ezért hétfő déltől péntek éjfélig az országos tiszti főorvos másodfokú hőségriasztást ad ki.

A következő napokban napos, száraz idő várható, az ország nagy részén 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, illetve kedden, szerdán a déli tájakon és a Dunántúlon helyenként a 27 fokot is elérheti. Csütörtökig az ország döntő részén nem lesz csapadék, csak elvétve alakul ki zápor, zivatar. A csapadék valószínűsége péntektől növekszik. Szerdán, illetve csütörtökön északkelet felől várhatóan néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik, így az ország északkeleti harmadán 25 fokos középhőmérséklet alá mérséklődhet a hőség. Országosan csak a hétvégére várható enyhülés.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Tisztifőorvosi Hivatal azt kéri a lakosságtól, hogy a nagy melegben fogyasszanak több folyadékot, 11 és 15 óra között semmiképpen ne tartózkodjanak a tűző napon, valamint védjék bőrüket a leégés ellen megfelelő öltözködéssel és napvédő készítmények alkalmazásával. Ha lehetőségük van rá, vegyék igénybe a hűtött helyiségeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket