Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 20. 11:05, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Ismét termett babér a Kosársuli U12-eseinek

Ismét termett babér a Kosársuli U12-eseinek

A hétvégén összesen hat mérkőzése volt három U12-es Kosársuli-csapatnak.

A találkozók közül az egyik azért is különleges volt, mert a vásárhelyi Gepárdok a szintén vásárhelyi Farkasokkal csaptak össze.

A találkozón a Gepárdok diadalmaskodtak, ám a Szedeák Aranysakálokkal ők sem bírtak az A jelű csoportban. Az E-csoportban a Vásárhelyi Tigrisek a Szedeák Aranysakálok legyőzését követően már nem bírtak a Temesvárral.

U12-ES BAJNOKSÁG A-CSOPORT, HÓDMEZŐVÁSÁRHELY

Vásárhelyi Farkasok- Vásárhelyi Gepárdok 45-63

Farkasok: Kanka 16, Patkós 10, Skoda 7, Bihacsy 7, Ambrus 5, Gajdos, Kátai-Tóth, Somogyi, Dombi.

Gepárdok: Papp 33, Májer 7, Fejes 7, Kiss 7, Török 5, Szanda-Nagy 2, Cseh 1, Forrai 1.

Patkós József, a Farkasok edzője: Ezen a fordulón sajnos betegségek és sérülések miatt csak részben tudtunk kiállni. Jól indult a mérkőzés, a negyed végén mi vezettünk, utána nem tudtuk tartani az ellenfél ponterős játékosát, így át is vették a vezetést. Leginkább az 1:1 játék dominált, de sok kihagyott dobás volt mindkét oldalon, a lepattanók viszont többnyire nem hozzánk kerültek. Sajnálom, hogy hiányos volt a csapat, szorosabb lehetett volna, jó meccset játszottunk!

Bálint Erik, a Gepárdok edzője: Nem voltam elégedett a játék képével. Nem volt elég tűz a csapatban, ennél sokkal jobban kell akarni egy győzelmet. Ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, de ennél sokkal többet kell megmutatnunk a tudásunkból.

Szedeák Aranysakálok - Vásárhelyi Farkasok 100-38

Farkasok: Patkós 16, Kanka 7, Skoda 6, Bihacsy 4, Ambrus 3, Gajdos 2, Kátai –Tóth 1, Dombi, Somogyi

Patkós József: A következő összecsapás egy nálunk jóval magasabb szerkezetű képzett szegedi alakulat ellen következett. Igyekeztünk minden erőnket mozgósítani, egyénileg születtek szép kosarak, viszont a lepattanókat nem tudtuk begyűjteni. Megérdemelten nyert mindkét ellenfelünk, mi nem csüggedünk, dolgozunk tovább keményen! Gratulálok a Csapatoknak, Hajrá Farkasok!

Vásárhelyi Gepárdok - Szedeák Aranysakálok 53-91
Gepárdok: Papp 33, Török 7, Cseh 3, Májer 3, Fejes 3, Forrai 2, Kiss 1, Szanda-Nagy 1,

Bálint Erik: Megismétlődött, amit az előző fordulóban játszottunk. Sajnos fizikálisan nem tudjuk felvenni a versenyt a Szeged csapatával. Ez mindig csak egy szoros félidőre lesz elég. Viszont a küzdéssel nagyon elégedett voltam.

U12-ES BAJNOKSÁG E-CSOPORT, SZEGED

SZEDEÁK Ezüstrókák fiú - Bodrogi Bau Vásárhelyi Tigrisek vegyes: 46-54 (10-24, 16-6, 4-15, 16-9)

Tigrisek: Hegyi Valér 27, Nagy Zsigmond 7, Kiss Szilárd 6, Boldis Bálint 5, Bíró Martin 4, Mile-Varga Csanád 3, Pigniczki Martin 1, Dancsik Martin 1.

Csapat tagja volt: Fülöp Kinga, Grochulski Halina, Rácz Benedek, Rácz Tímea.

Csókay Miklós: Egy évvel ezelőtt mérkőztünk utoljára egymás ellen. Akkor a szegediek nagyarányú győzelmet arattak, emiatt nagyon izgult a csapat. Azóta erősödtünk, Hegyi Valér ellenállhatatlan volt, hátán vitte a csapatot. Nagy Zsigmond és Kiss Szilárd pontjai is kellettek a 14 pontos előnyhöz. A második játékrész az Ezüstrókáké volt, mindössze Bíró Martinnak sikerült 1 pontot dobnia. A félidei büntetőpárbajt sikerült 5-2-re megnyerni, így 4 pontos előnyünk volt a félidőben. A harmadik játékrészben ismét Valér pontjai domináltak és Szilárd lepattanóiból szerzett pontjainak köszönhetően sikerült 15 pontra feltornászni az előnyünket. A negyedik játékrészben sikerült ezt az előnyünket megtartani és megnyerni a mérkőzést.

Bodrogi Bau Vásárhelyi Tigrisek vegyes – CS MP Sport Timisoara fiú: 19-66 (15-10, 2-26, 0-15, 2-15)

Tigrisek: Hegyi Valér 15, Kiss Szilárd 2, Pigniczki Martin 1, Rácz Tímea 1.

Csapat tagja volt: Bíró Martin, Boldis Bálint, Fülöp Kinga, Grochulski Halina,Mile-Varga Csanád, Rácz Benedek, Nagy Zsigmond, Dancsik Martin.

Csókay Miklós: Az eddigi legnehezebb ellenféllel kerültünk össze. Ennek ellenére jól indult a mérkőzés. Valér pontjainak köszönhetően 5 pontos előnnyel zártuk az első negyedet. A második negyedben nem sikerült pontot szerezni. A félidei büntetőpárbajt is a román csapat nyerte. A további játékrészben is nagyon sok eladott labdánk volt, nem tudtuk megoldani a bedobásokat. Nem vagyunk azon a szinten, ahol az ellenfelünk. Mindent megtettünk, de van még mit tanulni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.