Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Október 19. 11:17, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Ingyenes utazás Kajla útlevéllel az őszi szünetben is

Ingyenes utazás Kajla útlevéllel az őszi szünetben is

Október 23. és november 1. között minden gyermek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla-útlevelét és diákigazolványát, díjmentesen utazhat a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV belföldi járatain.

Az őszi szünet remek alkalom a családi kirándulások szervezésére. A térítésmentes utazási lehetőséggel a közlekedési társaságok a vidám és tartalmas szabadtéri kikapcsolódáshoz szeretnének segítséget nyújtani. A kedvezményes árú vasúti és autóbuszos kirándulás remek lehetőséget nyújt az őszi szünet tartalmas eltöltésére, arra, hogy a járványhelyzetben lehetőség szerint kerülendő beltéri összejövetelek helyett szabadtéri programokat szervezzünk.

A gyermekek körében rendkívül népszerű Kajla programhoz csatlakozva a MÁV-START, a Volánbusz és a GYSEV örömmel várja a gyermekeket és kísérőiket járataikon, amelyekkel bármilyen, őszi kiránduláshoz ideális belföldi célpontot elérhetnek. A legizgalmasabb családbarát útvonalak, az ún. Kajla-körök bejárásával Kajla-karikákat is gyűjthetnek a lelkes felfedezők.

A Kajla-útlevéllel és diákigazolvánnyal a MÁV-START és a GYSEV vonalain ingyen utazó gyermekek maximum két kísérője is 33 százalékos kedvezményre jogosult. A gyerekek díjmentes másodosztályú menetjegyeit pénztárakban, a jegykiadó automatáknál, online és a MÁV applikáción keresztül is ki lehet váltani. A MÁV a programhoz csatlakozva már tavaly felmatricázott egy nagyteljesítményű TRAXX mozdonyt, a Kajla kutyás festéssel ellátott szerelvénnyel idén is sok helyen találkozhattak az utasok.

A Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekek az őszi szünetben a MÁV-START és a GYSEV mellett már Volánbusszal is térítésmentesen vagy kedvezményesen juthatnak el az ország bármely pontjára, mert az útlevél felmutatásával menetjegyet nem kell váltani, de a feláras országos járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell vásárolni a pénztárban vagy a buszsofőrnél. A gyermekekkel együtt utazó kísérők a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján, a kedvezményre való jogosultság megléte esetén válthatnak menetjegyet, illetve szükség esetén távolsági kiegészítő jegyet. A Kajla-kedvezményt az érintett tanulók október 23. és november 1. között korlátlan alkalommal vehetik igénybe.

Fontos tudni a kirándulásra, országjárásra indulóknak, is, hogy a közösségi közlekedésben a maszk használata már nemcsak a vonatokon és a buszokon, hanem azon állomási és megállóhelyi helyiségekben is kötelező, ahol az utas a felszállás előtt vagy után tartózkodik.

A Kajla program keretében minden általános iskolás, alsó tagozatos diákhoz eljutottak az új, kék színű Kajla-útlevelek. Aki valamilyen oknál fogva mégsem kapta meg a tanév elején, osztályfőnökénél érdeklődhet. Az elveszett vagy megrongálódott útlevél pótlását a szülők itt igényelhetik. 2020-ban a korábbi Kajla-útlevelek is érvényesek, így idén még az 5. és 6. osztályos tanulók is használhatják régi útlevelüket.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.