Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Január 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti

Influenzajárvány idején a legfontosabb a rendszeres és alapos kézmosás

Influenzajárvány idején a legfontosabb a rendszeres és alapos kézmosás

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosai Szolgálat szerint járvány idején a fertőzés megelőzésében az általános személyi higiénés magatartás a döntő, ennek egyik legegyszerűbb módja a rendszeres és alapos kézmosás.

A szervezet pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kétszer annyian fordultak orvoshoz az influenzás panaszokkal, mint az előző héten, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegeknél influenza A vírus okozta fertőzést igazoltak.

Az influenza megelőzésének leghatékonyabb eszköze a védőoltás, beadatásának még ilyenkor is lehet szerepe a betegség elkerülésében. Az ebben az időszakban végzett oltások esetén már fennáll a lehetősége annak, hogy az oltott személy azelőtt megbetegszik, hogy a védőoltás kifejtené hatását.

Influenza járvány idején a fertőződés esélye csökkenthető a zsúfolt helyek elkerülésével és az általános személyi higiénés szabályok betartásával, különös tekintettel a kézhigiénére, a köhögéssel-tüsszentéssel kapcsolatos etikettre.

Az ÁNTSZ gyakori, meleg vizes, szappanos kézmosást, tüsszentés, köhögés esetén zsebkendő használatát, a zsúfolt helyektől való távol maradást, a kézfogás mellőzését javasolja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során