Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. December 18. 17:49, kedd | PR

Így készülj a télre a házban és a ház körül

Így készülj a télre a házban és a ház körül

Az évszakok közötti váltást nem elég időben kezdeni. Ez kifejezetten igaz a télre.
Idén az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, és extra hosszú és meleg őszben sütkérezhettünk a teraszon vagy a kertben.

Ez azonban hamar átcsap a télbe, amire bizony nagyon körültekintően érdemes felkészülni, ha nem akarsz kellemetlen meglepetéseket.

Mire is gondolunk? Jöjjön pár praktikus jótanács, hogyan készülj fel a télre, amit jó, ha megfogadsz! Mik azok a ház körüli teendők évszakváltáskor amiket mindenképp érdemes elvégezni?

Kertrendezés

Bár a gereblyézés általában senkinek sem a szíve csücske, mégis érdemes rendszeresen elvégezni, a füvön maradt sok falevél ugyanis azt eredményezheti, hogy a fű nem szellőzik rendesen, és tavasszal a pázsit csúnya lesz.

Ha frissen ültettél bokrokat, fákat, a nagy fagyok előtt jó, ha betakarod őket, hogy ne fagyjanak el.

A hulló falevelek egyébként az ereszeknél is sok bosszúságot okozhatnak. Ha ugyanis eltömítik a csatormát, a csapadék, olvadó hólé nem tud majd megfelelően távozni. Előzd meg a dugulást, és tisztítsd ki az ereszcsatornát.

Fagy ellen

Ha valaki egyszer már belefutott ebbe, akkor valószínűleg egy életre megtanulta a leckét. Ha te még nem vártál napokat arra, hogy kicseréljék a befagyott vízórádat, és újra legyen víz a házban, akkor tanulj most mások hibájából!
Bár a legtöbb vízóra olyan mélyen van a föld alatt, hogy elvileg nem szabadna elfagynia, nagy hidegben bizony rengeteg vízvezeték fagy el. Ilyenkor pedig már az óriás kellemetlenség, hogy nincs víz a házban, de ami még rosszabb, hogy hozzád hasonlóan rengetegen járhatnak így, ilyenkor pedig van, hogy napokat kell várni a szakemberre, hogy megoldja a problémát, ami nem mellesleg plusz költséggel is jár. Úgyhogy, ha szeretnéd ezt elkerülni, érdemes télre szivaccsal és hungarocellel körbevenni a vízóra aknában mind az órát, mind a vízvezetéket. Az is sokat segít, ha a vízóra akna fedelére lentről hőszigetelő hungarocellt ragasztasz.

Ha már víz, ne felejts el a kerti vízvezetékeket is vízteleníteni, az itt elfagyott víz olyan repedéseket tud okozni, ami tavasszal nagyon kellemetlenül tud érinteni.

Fűtésrendszer felkészítése
Ezt még a fűtés szezon előtt érdemes elintézni, de sosincs késő! Ehhez érdemes szakember segítségét kérni, ők profin, percek alatt elintézik azt, amit lehet, hogy te lelkesen, de kevésbé akkurátusan tennél meg. A cirkókat évente jó, ha kitisztíttatod, és jó, ha a kéményseprők leellenőrzik a kéményedet. A radiátor légmentesítése jobb fűtési teljesítményt eredményez, és az idegesítő sziszegő, csörgő hangokat is megszünteti.

Mi legyen a kert lakóival?

Ha kinti kutyád van, őt is készítsd fel a hideg télre! Gondoskodj a kutya téli fekhelyéről, és nézz utána alaposan, mit tegyél a kutyaházba télen, hogy komfortosan érezze magát.
Ha benti kutyusod van, őt is fogod sétáltatni télen, de a kijárós cicáknak is szükségük van téli felkészülésre. Kutyáknak egyáltalán nem ciki téli ruhatárat beszerezni, és mindenképp fontos az állatok mancsának rendszeres tisztítása, mert a só, amivel az utakat kezelik, kikezdheti a bőrüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.