Városlista
2022. november 29, kedd - Taksony

Hírek

2022. Július 11. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

IFJÚ KOSARASOKNAK TARTOTTAK FELMÉRÉST HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

IFJÚ KOSARASOKNAK TARTOTTAK FELMÉRÉST HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Összesen 48 szerb és magyar fiatalnak tartottak sport fizikai és egészségügyi állapotfelmérést Hódmezővásárhelyen.

Az eseményt a CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban, az Európai Unió társfinanszírozásával megvalósuló projektben rendezték meg a Hódtói Sportcsarnokban.

A rendezvényen a projektben kedvezményezett két sportszervezet, a Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub fiatal kosarasai vettek részt. A Szegedi Tudományegyetem sport és élettudományi szakemberei, valamint orvosok mérték fel a fiatalok egészségügyi állapotát és fizikai felkészültségét. A felmérőn vérnyomásmérés, testösszetétel vizsgálat, csontsűrűség mérés, valamint marokerő mérés, funkcionális mozgásminta szűrés és alsó végtag reaktív erőindex mérése valósul majd meg. Az eredmények alapján ajánlás is készül a fejlesztési lehetőségek legmagasabb szintű kiaknázásának érdekében.

A felmérésről Martonosi János a projektben fő kedvezményezett Kosársuli alelnöke elmondta: a hamarosan záruló együttműködésben ismét olyan rendezvénnyel várták a gyerekeket, amellyel az egyesület pluszt tudott adni a két klub fiataljainak. Ráadásul mindez a jövőbeli eredményes sportkarrierjüket is segítheti. A projektnek köszönhetően egyébként három alkalommal szerveztek streetball-t, emellett edzőtábort, közös nyaralást, esélyegyenlőségi napot, sőt edzőtovábbképzőt is rendeztek. A vásárhelyi fiataloknak arra is lehetősége nyílt, hogy a partnerségben megvalósult programokon megismerjék Szabadkát és környékét, valamint a térség kultúráját is.

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról
Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

A projekt címe: „Kosárlabda határok nélkül” - A sport a kultúránk része, amely segít megismerni egymást. Programok A-tól Z-ig.
Rövidítés: CB Basket A to Z
Projektazonosító: HUSRB/1903/34/0061
Elkülönített forrásösszeg: 191.269,00 euró
Európai Uniós hozzájárulás (IPA): 162.578,65 euró
A projekt kezdete: 2021. 03. 01.
A projekt zárása: 2022. 05. 31.
Vezető kedvezményezett: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
kedvezményezett: „Spartak“ Ifjúsági Kosárlabda Klub

Kapcsolat:
A projekt neve: CB Basket A to Z.
Kapcsolattartó neve: Martonosi János alelnök
Szervezet neve: Hódmezővásárhelyi Kosársuli Sportegyesület
Telefonszámok: +36/20-266-7240
E-mail cím: jan.martonosi@gmail.com
Cím: Németh L. u. 18., 6800 Hódmezővásárhely, Magyarország


JOGI NYILATKOZAT
Ez a projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg a Interreg-IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program Magyarország-Szerbia által. A projekt tartalmáért teljes mértékben a Hódmezővásárhelyi Kosársuli SE vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy a programot Irányító Hatóságnak állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 28. 12:48, hétfő | Helyi

Lejátszotta első mérkőzését a Kosársuli felnőtt női csapata

Lejátszotta történetének első felnőtt női bajnoki mérkőzését a Vásárhelyi Kosársuli. Az egyesület női csapata a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei bajnokságban lép pályára a következő hónapokban.

2022. November 28. 12:39, hétfő | Helyi

Vers a Peronon – adventi különkiadás

A MÁV, a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesülettel karöltve, az elmúlt években nyaranta már megszokott, peronokon hallható versek után újabb nagy fába vágja a fejszéjét.

2022. November 22. 10:52, kedd | Helyi

Újítsuk fel Európát!

Az energiamegtakarítás közös érdek

2022. November 22. 10:49, kedd | Helyi

Saját nevelésű edző a Kosársuli kispadján

Saját nevelésű edző váltja Slobodan Kalinicet a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli kispadján.