Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2012. Január 04. 08:31, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

Huszti milliós segítsége - VIDEÓ

Huszti milliós segítsége - VIDEÓ

Jótékony akcióval kezdte a 2012-es évet Huszti Szabolcs:

a Zenit labdarúgója az általa évek óta támogatott Gyermekkor Alapítványnak egymillió forintot, a Madarász kórházban fekvő betegeknek pedig dedikált labdákat, és aláírt FourFourTwo magazinokat adott át.

Visszatérő vendégként fogadták a Madarász utcai Gyermekkórház dolgozói Huszti Szabolcsot, aki évek óta hűséges támogatója az intézet fejlesztéseit finanszírozó Gyermekkor Alapítványnak. Az 51-szeres válogatott labdarúgó 2008-ban csatlakozott a jótékony szervezethez, amelynek kampányleveleiben és a városszerte kihelyezett óriásplakátjain szerepelt. Az elmúlt években – a Zenit légiósát is menedzselő F-Group iroda vezetőjével, Filipovics Vladannal, és a szintén példaértékű karitatív tevékenységet végző Juhász Rolanddal – rendszeres adományokkal segíti a kis betegek korszerű gyógyítását, és sokadik alkalommal látogatja meg a kórházban fekvő gyerekeket.

Huszti Szabolcs a keddi találkozóra sem érkezett üres kézzel: egymillió forintot fizetett be a Gyermekkor Alapítvány számlájára, valamint dedikált labdákat osztott szét, és a FourFourTwo februári számát – amelyben a magyar sajtóban egyedüliként szentpétervári riport jelent meg róla – ajándékozta az onkológián ápolt betegeknek.

„Az ember ilyenkor mindig magába néz, átértékeli az életét, és rájön: valóban nincs fontosabb az egészségnél – összegezte a tanulságokat Huszti Szabolcs. – Hannoverben és a Zenitnél is megszokott program, hogy a klub játékosai ellátogatnak kórházakba, vagy jótékony szervezetek mellé állnak. Én ezt nem azért teszem, hogy jó színben tűnjek fel, vagy, hogy jobban aludjak. Hanem, hogy felhívjam a figyelmet arra: igenis van lehetőség segíteni, és aki teheti, az tegye meg, mert szükség van rá. Korábban a válogatottban kapott prémiumomat ajánlottam fel, de amióta nem szerepelek a nemzeti csapatban, a saját pénzemből adok – jó szívvel, teszem hozzá. Mert tudom, hogy jó helyre kerül. Végigsétáltunk kórházon, és láttam, hogy többek között a mi felajánlásaink is kellettek ahhoz, hogy modern intenzív osztály épüljön, vagy például, hogy az alapítvány megvásárolja azt az ultrahanggépet, amiért a napokban 15 millió forintot fizetett.”

A cikk folytatása az FFT.hu-n olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 06:00, kedd | Sport

Gera Zoltán lett a Vasas FC vezetőedzője

Gera Zoltán hétfőn távozott a magyar U21-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzői posztjáról, és az NB II-ben szereplő Vasas FC vezetőedzője lett.

2024. Február 26. 06:00, hétfő | Sport

Fölényes FTC-győzelem a derbin

A címvédő Ferencváros 5-0-ra nyert az Újpest otthonában vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának rangadóján.

2024. Február 25. 08:33, vasárnap | Sport

Socca Copa America - Elődöntős a magyar válogatott

A magyar válogatott az elődöntőbe jutásért legyőzte szombaton az amerikai csapatot a mexikói Cancunban zajló Socca Copa Americán.

2024. Február 24. 06:00, szombat | Sport

Verstappen: ha gyors vagy a Hungaroringen, akkor mindenhol az vagy

A címvédő és háromszoros Forma-1-es világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője fantasztikus pályának tartja a Hungaroringet.