Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 07. 11:27, kedd | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Húsvéti diploma a BKF első hódmezővásárhelyi hallgatóinak

Húsvéti diploma a BKF első hódmezővásárhelyi hallgatóinak

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpontjában az első évfolyam diákjai április 7-én kapják meg diplomájukat turizmus–vendéglátás és kereskedelem és marketing szakon.

2011 szeptemberében 74 hallgatóval indult a BKF Dél-Alföldi kara, azóta már 160 diák folytatja itt tanulmányait.

2010 tavaszán kezdődtek a tárgyalások Hódmezővásárhely és a Főiskola vezetői között arról, hogy képzési helyszínt létesítsen a főiskola a városban. A döntés egyebek mellett azért is esett a városra, mert a térségben nem volt turizmusoktatás és a kereskedelem és marketing szakkal együtt munkaerő piaci szempontból is jól tud reagálni a térségi igényekre. A döntésben fontos szerepet játszott még, hogy a dél-alföldi város nem csak elviekben fejezte ki támogatását az iskola iránt, hanem vállalta, hogy ingatlant biztosít a BKF-nek, és ösztöndíjrendszert is létrehozott a hódmezővásárhelyi hallgatók támogatására.

A BKF Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpont első hallgatói április 7-én kapják meg diplomájukat. A 74 jelentkező közül 36-an tettek eredményes záróvizsgát és közülük 17 hallgató veheti át hivatalosan most a diplomáját. Az a 19 fő, aki eredményes záróvizsgát tett, még a nyelvvizsga előtt áll, emiatt csak később, a nyelvvizsga megszerzése után veheti át a diplomáját. Az évfolyamban nem volt lemorzsolódás, a többiek idén júliusban záróvizsgázhatnak. A halasztás oka az esetek többségében, hogy Erasmus ösztöndíjjal külföldön tanultak egy szemesztert, illetve még készítik a szakdolgozatukat.

A turizmus–vendéglátás nem véletlenül az egyik legnépszerűbb szak, hiszen sokrétű, színes élményekkel teli, emberközpontú szakma. Az alapszakon hallgatóink tanulmányaik során az alapozó elméleti tárgyak elsajátítását követően olyan szakirányok közül választhatnak, amelyek programját főiskolánk az országos igények alapos felmérésével alakította ki. Ezek a következők: Nemzetközi Szállodamenedzsment, Egészségturizmus, Kongresszus- és rendezvényszervezés és Gasztronómia. Ezzel a rendszerszemléletű megközelítéssel olyan alapokat nyújtunk a hallgatóinknak, hogy érdeklődési körüknek megfelelően bármelyik szakirányt is választják, tanulmányaik befejeztével sikeresen megállják helyüket a szakmájukban – hangsúlyozta Petrik Anna, adjunktus, igazgató.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpontja április 7-én 17 hallgatónak ad diplomát.

  1. Bélteki Blanka, kereskedelem és marketing
  2. Csillag Orsolya, kereskedelem és marketing
  3. Farkas Kitti, kereskedelem és marketing
  4. Forgó Tamás, kereskedelem és marketing
  5. Kukovecz Blanka, kereskedelem és marketing
  6. Major Kitti Anett, kereskedelem és marketing
  7. Mészáros Kinga, kereskedelem és marketing
  8. Nacsa Kinga Diána, kereskedelem és marketing
  9. Sajdik Judit, kereskedelem és marketing
  10. Novodonszki Gergő, kereskedelem és marketing
  11. Várnagy Elemér, kereskedelem és marketing
  12. Andó Evelin, turizmus-vendéglátás
  13. Bocsor Ildikó, turizmus-vendéglátás
  14. Kendi Éva Judit, turizmus-vendéglátás
  15. Kéri Eszter, turizmus-vendéglátás
  16. Spiegel Dorottya, turizmus-vendéglátás
  17. Tóth Melinda, turizmus-vendéglátás

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról:

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Magyarország legnagyobb magánkézben lévő főiskolája. Az intézményben 2 karon, 4 fő képzési területen – kommunikáció, üzlet, turizmus és művészet – folyik képzés, alap- és mesterfokon, illetve másoddiplomás képzési szinten. A főiskolának jelenleg közel 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a BKF Regionális Tudásközpontjában is részt vehetnek az oktatásban. A BKF jelenleg 60 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban több mint 300 ösztöndíjas helyet kínálva – többek között Egyesült Királysággal, az Egyesült Államokkal, illetve Kínával is. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: