Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2024. Március 25. 10:59, hétfő | Életmód
Forrás: MTI

Húsvét - Óva intenek az élő állat ajándékozásától az állatvédők

Húsvét - Óva intenek az élő állat ajándékozásától az állatvédők

Óva int élő állat húsvéti ajándékozásától az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület.

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben hangsúlyozták, hogy csak felelős állattartó válassza az élő állatot ajándéknak, vállalva, hogy az állat egész életén át gondoskodik majd róla.

Seres Zoltán, az egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy a kisállat ünnepek után legtöbbször megunt teher marad, és a jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni - írták, rámutatva: gondot okozhat az állat táplálása, a lakást piszkító szőrzet, a rendszeresen keletkező ürülék, az állat szőrére vagy tollára ezeken felül egyre többen allergiásak is.

A házi kedvenc önálló életre képtelen, kidobása súlyos bűncselekmény - hangsúlyozták az állatvédők, nyuszinézésre az állatsimogatókat javasolva.

Címkék: élő nyúl, húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 25. 07:38, csütörtök | Életmód

EU-jelentés: hétfőn is megdőlt a globális melegrekord

Megdőlt hétfőn az egy nappal korábban az Európai Unió műholdas Föld-megfigyelési programja, a Copernicus által mért melegrekord: július 22-én 17,15 Celsius-fok volt a globális átlaghőmérséklet a bolygón

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt