Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Június 14. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hosszú ideje Zugló együttműködésére vár a MÁV a Francia úti helyzet megoldása érdekében

Hosszú ideje Zugló együttműködésére vár a MÁV a Francia úti helyzet megoldása érdekében

A Francia úton felhalmozott illegális hulladékhalmok okozta problémák megkeserítik az ott élők mindennapjait.

A hulladék elszállítása újra és újra jelentős anyagi terheket ró a vasúttársaságra, amely egyéb, fejlesztendő területektől vonja el a forrást. A Francia úton jelentkező súlyos gondok hatékony kezelése érdekében az elmúlt években a MÁV több alkalommal kezdeményezett egyeztetéseket a helyi önkormányzattal, eddig sikertelenül.

A MÁV területén elvégzett hulladék-elszállítások kiadásai 2020 szeptembere óta megközelítik a 9 millió forintot. Az elmúlt időszakban a megrongált tiltó táblák helyett újak kihelyezéséről gondoskodott a vasúttársaság az illegális hulladéklerakás megakadályozása céljából.

A területen jelentkező súlyos gondok hatékony megoldása érdekében az elmúlt években a MÁV több alkalommal kezdeményezett az önkormányzatnál személyes egyeztetéseket és vett részt helyszíni bejárásokon annak érdekében, hogy együttesen, eredményesen léphessenek fel a kialakult helyzet kezelése érdekében. A vasúttársaság több alkalommal javasolta, hogy a Zuglói Önkormányzati Rendészettel megkötött Együttműködési Megállapodás hatálya további tevékenységekkel egészüljön ki, amelyekkel fokozottabb hatósági jelenlét és aktív beavatkozás lenne biztosítható. A MÁV többször kezdeményezte azt is, hogy együttműködési megállapodás keretében bizonyos feladatokat – mint például a zöldterület karbantartás – átadna az önkormányzatnak. A témában legutóbb 2020 novemberében készített a MÁV felmérést és megkeresést az önkormányzat számára, amelyre válasz nem érkezett.

A MÁV elnök-vezérigazgatója 2021. május eleji megkeresésében Zugló polgármesterének együttműködését kérte többek között abban, hogy a közbiztonság fenntartása és a környezet tisztaságának megóvása érdekében a területen építsenek ki térfigyelő kamerarendszert, amelyre a hatályos jogszabályok alapján csak az önkormányzat jogosult. A megkeresésre válasz a mai napig nem érkezett.

A vasúttársaság elkötelezett a Francia úton kialakult helyzet hosszú távú megoldására, azonban az önkormányzat együttműködése és hathatós lépései nélkül ez nem lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.