Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Június 14. 09:52, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hosszú ideje Zugló együttműködésére vár a MÁV a Francia úti helyzet megoldása érdekében

Hosszú ideje Zugló együttműködésére vár a MÁV a Francia úti helyzet megoldása érdekében

A Francia úton felhalmozott illegális hulladékhalmok okozta problémák megkeserítik az ott élők mindennapjait.

A hulladék elszállítása újra és újra jelentős anyagi terheket ró a vasúttársaságra, amely egyéb, fejlesztendő területektől vonja el a forrást. A Francia úton jelentkező súlyos gondok hatékony kezelése érdekében az elmúlt években a MÁV több alkalommal kezdeményezett egyeztetéseket a helyi önkormányzattal, eddig sikertelenül.

A MÁV területén elvégzett hulladék-elszállítások kiadásai 2020 szeptembere óta megközelítik a 9 millió forintot. Az elmúlt időszakban a megrongált tiltó táblák helyett újak kihelyezéséről gondoskodott a vasúttársaság az illegális hulladéklerakás megakadályozása céljából.

A területen jelentkező súlyos gondok hatékony megoldása érdekében az elmúlt években a MÁV több alkalommal kezdeményezett az önkormányzatnál személyes egyeztetéseket és vett részt helyszíni bejárásokon annak érdekében, hogy együttesen, eredményesen léphessenek fel a kialakult helyzet kezelése érdekében. A vasúttársaság több alkalommal javasolta, hogy a Zuglói Önkormányzati Rendészettel megkötött Együttműködési Megállapodás hatálya további tevékenységekkel egészüljön ki, amelyekkel fokozottabb hatósági jelenlét és aktív beavatkozás lenne biztosítható. A MÁV többször kezdeményezte azt is, hogy együttműködési megállapodás keretében bizonyos feladatokat – mint például a zöldterület karbantartás – átadna az önkormányzatnak. A témában legutóbb 2020 novemberében készített a MÁV felmérést és megkeresést az önkormányzat számára, amelyre válasz nem érkezett.

A MÁV elnök-vezérigazgatója 2021. május eleji megkeresésében Zugló polgármesterének együttműködését kérte többek között abban, hogy a közbiztonság fenntartása és a környezet tisztaságának megóvása érdekében a területen építsenek ki térfigyelő kamerarendszert, amelyre a hatályos jogszabályok alapján csak az önkormányzat jogosult. A megkeresésre válasz a mai napig nem érkezett.

A vasúttársaság elkötelezett a Francia úton kialakult helyzet hosszú távú megoldására, azonban az önkormányzat együttműködése és hathatós lépései nélkül ez nem lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.