Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Május 12. 11:25, hétfő | Helyi sport
Forrás: dr. Elek András

Hosszabbítás után vereség Veszprémben

Hosszabbítás után vereség Veszprémben

A Kosársuli csapata pénteken Veszprémben játszott.

A Kosársuli csapata pénteken Veszprémben játszott.Nem túl kedvező péntek este (munkahelyről, iskolából ) vidéken játszani. Pláne nem 270 km-s utazás után. Sajnos a Kosársuli a rájátszás során már harmadszor került ebbe a helyzetbe.

Veszprémi Egyetem - EnterHód Vásárhelyi KS 90-83 h.u. (23-31, 18-15, 20-15, 16-16, 13-6)

NB I/B-s bajnoki mérkőzés - rájátszás -Veszprém, 80 néző

Vezette: Gorka, Jurák, Gaál

Kosársuli: Vejinovics 20/12, Czibere 6, VAS 14/6, Varga 2, Gruda 10,

csere- KUKLA 21/9, MÓCSAI 6, Rostás I. 4, Grezsa -

edzők: dr. Elek András és Utasi Gábor

Az első négy perc enyhe hazai fölénye (9-6) után beindult a Vásárhely. Előbb Gruda és Vas, majd Vejinovics kosaraival 9-17 lett az állás. A következő időszakban a Kosársuli nem védekezett ugyan jól, de kiválóan támadott. A csereként beállt Kukla foghatatlan volt, így 31 pontot sikerült idegenben termelni. Igaz a 23 kapott sem volt kevés...

A második negyedben Szlávikkal nem bírtak a vendégek, de alig csökkent az előny (31-35, majd 36-42). A Kosársuli támadásai már nem voltak olyan sikeresek, mint az előző játékrészben - de szerencsére mindenki betalált egyszer/kétszer. A 41-46 idegenben, hosszú utazás után igen jó félidei eredmény.

Szünet után (nem először a bajnokságban) "bentmaradt" a csapat az öltözőben. Az ötperc alatt összehozott 0-14 érthetetlen volt, főleg időkérés, cserék, védekezés váltások után. 55-46 állt a táblán, amikor felébredt a csapat. Kukla és Vas támadásban, Mócsai és Varga védekezésben jeleskedett. A hazaiak mindent megpróbáltak - de csak büntetőből tudtak betalálni. A negyed végén Vejinovics büntetőivel sikerült kiegyenlíteni (61-61)

Az utolsó játékrész elején felváltva estek a kosarak, de a Veszprém vezetett (70-66). Remekül védekeztek a vásárhelyiek, három perc alatt csak 1 pontot kaptak. Támadásban Kukla fantasztikus volt, harmadik triplájával a 39. percben 71-77 lett az eredmény. Az utolsó másfél perc viszont rémálom volt a Kosársuli számára. A nyugodt labdatartás, és büntetők kiharcolása helyett eladott labdák, pályáról való kilépések (!!), lépéshiba, elhibázott triplák voltak. A hazaiak a sírból hozták egálra a meccset (77-77), amit a hosszabbításban már símán megnyertek.

dr. Elek András edző: "A Veszprém három (volt) "A" csoportos játékosával nem bírtunk, de ezt a meccset egyértelműen mi vesztettük el. A végjátékunk egyenesen döbbenetes volt. Utolsó hazai meccsünkön - jövő szombaton a Hódtóiban meg kell vernünk a Baját."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.