Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2019. Április 24. 16:49, szerda | Helyi
Forrás: Králik Emese médiareferens

Közlemény

Közlemény

A Vásárhely 24-en \"A városháza mulasztása miatt felfüggesztette az Államkincstár a vásárhelyi önkormányzat finanszírozását\" címmel megjelent,

majd más média által átvett cikk állításaira reagálva a polgármesteri hivatal részéről a következőkről tájékoztatjuk a közvéleményt. Kérjük álláspontunk közlését.


"A városháza részéről senki nem mulasztott. Korábban írtunk arról, hogy súlyos informatikai támadás érte a önkormányzatot, ennek következtében az összeomlott rendszert - különösen az eleve hiányosságokkal küzdő gazdálkodási szakrendszert - időbe telt helyreállítani.


A beszámoló végső határideje április 8. volt, az önkormányzat felszólítást nem kapott. Az informatikai problémát jeleztük a MÁK felé, a beszámoló jelenleg az államkincstár részéről jóváhagyott állapotban van. A fennakadás miatt visszatartott kifizetéseket májusban megkapja a hódmezővásárhelyi önkormányzat.


Bankszámlaváltásról nincs szó. Az önkormányzat számlavezető bankja, a Takarékbank saját hatáskörében számlaszámot változtat, ezért több napra banki szünnapot rendelt el, erről időben értesítette az önkormányzatot. A szokásos bérfizetési napon a banki szünnap miatt nem tudjuk a munkabéreket átutalni, a bérfizetésre ezért 2019. május 6-án, hétfőn kerül sor.


Sem a bérek, sem a cégek, vállalkozások kifizetése nincs veszélyben, az önkormányzat rendelkezik a szükséges forrásokkal.


Figyelemmel arra, hogy a beszámoló késedelmes benyújtását nem emberi mulasztás, hanem informatikai hiba okozta, személyi felelősségre vonás fel sem merül.


A Vásárhely 24-et, illetve a valótlanságokat közzé tevő munkatársukat az önkormányzat feljelenti."

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 21. 06:00, kedd | Életmód

Meteorológia: nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon

Nagyon erős UV-B sugárzás várható kedden a Dél-Dunántúlon - közölte a HungaroMet Zrt. hétfőn.

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat