Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Június 29. 11:14, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Héveken alkalmazzák a kórokozók elleni magyar csodafegyvert

Héveken alkalmazzák a kórokozók elleni magyar csodafegyvert

A hazai fejlesztésű Resysten bevonatrendszer segítségével 90 százalékkal csökkenhet a vírusok és baktériumok mennyisége a HÉV kapaszkodóin és gyakran megérintett felületein.

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok. A MÁV-HÉV Zrt. számára kiemelten fontos, hogy a nagy forgalmat lebonyolító járműveken tiszta, egészséges környezetben utazhassanak az utasok, a vállalat ezért döntött úgy, hogy az egyedülálló tulajdonságokkal rendelkező hazai innovációval, a Resysten WhiteTitan™ védőbevonattal látta el a HÉV-szerelvények utasterét.


A MÁV-HÉV a teljes járműállományán alkalmazta a fotokatalitikus bevonatrendszert, amely környezetbarát módon, a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon.

A hazai fejlesztésű bevonatrendszer alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható egyebek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is. A bevonatrendszer több szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a tömegek által megérintett felületek tartós mikrobák elleni (antimikrobiális) védelem nélkül akár kórokozók gócpontjai is lehetnek, ahonnét emberről emberre továbbterjedve súlyos betegségeket okozhatnak.

Az elvégzett tesztek alapján a bevonatrendszer közel 90 százalékkal csökkenti a kórokozók számát a HÉV szerelvényeken, ezzel is védve az utazóközönség egészségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése