Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Május 08. 11:32, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

HÉV-vel a szabadba – csoportos kirándulójeggyel!

HÉV-vel a szabadba – csoportos kirándulójeggyel!

A csoportok kényelmes, környezetbarát és kedvező árú utazásának elősegítése érdekében kirándulójegyet vezetett be utasai számára a MÁV-HÉV Zrt.

A 6200 forintba kerülő kirándulójeggyel legfeljebb 10 fős csoport utazhat együtt a H5-ös, illetve a H8-as és H9-es HÉV-vonal Budapesten kívüli szakaszain egy egész napon át. A kirándulójegyek 50 és 90%-os kedvezménnyel is megválthatók.

A HÉV a csoportos kirándulások, túrák ideális és közkedvelt közlekedési eszköze Budapest környékén. A kirándulócsoportok számára egyszerű, rugalmas és gazdaságos megoldást kínálnak a HÉV kirándulójegyek, amelyek ára sok esetben kedvezőbb az egyúti menetjegyekénél. A HÉV kirándulójegy megváltása kevesebb időt vesz igénybe, mint külön-külön az egyúti menetjegyeké, illetve nagyobb rugalmasságot biztosít, mind az utasok számát, mind pedig az utazások viszonylatát és irányát tekintve.

HÉV kirándulójegyet május 1-jétől a H5-ös, valamint a H8-as és H9-es vonalra (utóbbi kettőre együttesen) lehet váltani. A jeggyel egy napig (a következő napon hajnali 2 óráig), az adott HÉV-vonal fővároson kívüli szakaszain korlátlan számban, bármelyik irányban utazhat együtt egy legfeljebb 10 fős csoport. A H5-ös vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel tehát a H5-ös vonal Békásmegyer – Szentendre vonalszakaszán, míg a H8, H9-es vonalra váltott HÉV kirándulójeggyel a H8-as vonalon Ilonatelep és Gödöllő, a H9-es vonalon pedig Szabadságtelep és Csömör között lehet utazni. Budapestre vagy Budapestről történő utazás esetén a fővárosi szakaszra külön jeggyel vagy bérlettel kell rendelkezniük a csoport tagjainak.

A kirándulójeggyel legfeljebb 10 fő utazhat együtt. A teljesárú kirándulójegy ára 6200 forint. Emellett váltható HÉV kirándulójegy 50%-os kedvezménnyel is 3100, illetve 90%-os kedvezménnyel 620 forintos áron. Így, ha egy 30 fős osztály utazik, akkor ők mindössze háromszor 3100, azaz 9300 forintért utazhatnak oda-vissza a HÉV-en, amennyiben rendelkeznek BKK bérlettel is.

A kedvezményes HÉV kirándulójegyet igénybe vevő csoport minden tagjának ugyanolyan mértékű kedvezményre kell jogosultnak lennie. Ha az együtt utazók közül nem mindenki ugyanolyan kedvezménnyel utazik, akkor külön jegyet kell váltaniuk azoknak, akiknek a kedvezménye eltér a többiekétől, vagy nem jogosultak semmilyen kedvezményre. A kirándulójegyet legkorábban az utazás előtt 30 nappal lehet megváltani a MÁV-START és a BKK automatáinál, pénztárainál és ügyfélközpontjaiban, valamint a MÁV appban.

A HÉV kirándulójegyekről minden fontos információ elérhető a MÁV-HÉV honlapján: HÉV kirándulójegyek

Természetesen nagyobb csoportok is élhetnek a HÉV kirándulójegy előnyeivel, ha – a csoport létszámával és összetételével összhangban – több HÉV kirándulójegyet váltanak. Fontos azonban, hogy az ilyen csoportos utazások előtt célszerű felvenni a kapcsolatot a MÁV-HÉV Zrt.-vel a kényelmes utazás érdekében. Erről további információ az Osztálykirándulás, csoportos utazás HÉV-vel oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.