Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 28. 12:02, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben tesz feljelentést a miskolci MSZP

Hetvenhét ügyben - köztük a városi vagyonkezelőnél kifizetett prémiumok és az új villamosok beszerzése miatt - tesz feljelentést a miskolci MSZP, döntően hűtlen kezelés gyanújával.

Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: számításuk szerint ezekben az ügyekben csaknem három és fél milliárd forint kár érte a borsodi megyeszékhelyet. Azt is közölte, hogy nagyjából ötven esetben hűtlen kezelés miatt tesznek feljelentést, de okirathamisítás, hanyag kezelés és hatóság félrevezetése miatt is a nyomozóhatósághoz fordulnak.
Földesi Norbert, az MSZP miskolci frakcióvezetője kiemelte, hogy a város a legkedvezőtlenebb ajánlat mellett döntött az új villamosok beszerzésekor, illetve hogy a veszteséges városi vagyonkezelőnél a tavalyi év végén prémiumot osztottak a cég vezetőinek, jogilag is megkérdőjelezhetően.
Beszámoltak arról is, hogy Miskolcon is az országosan már működő demokráciaközpontot szervezett az MSZP, ide várják az állampolgári bejelentéseket további gyanús ügyekről.
Simon Gábor emellett arról beszélt, hogy Miskolcon ugyanazok a folyamatok tapasztalhatók, mint országszerte: a Fidesz-KDNP szerinte a saját embereivel tölti fel az önkormányzati intézményeket és korlátozza a demokráciát.
Példaként hozta, hogy két középiskolában, a Földes Ferenc és az Avasi Gimnáziumban a szülők és a tantestület akarata ellenére cseréltek igazgatót, ami ellen a diákok mindkét intézményben gyászszalag viselésével tiltakoztak az évzárón. Felhozta azt is, hogy a közgyűlésben megszüntették az interpellációkat és a napirend előtti felszólalásokat, így szűkítve az ellenzék lehetőségeit.

Címkék: Pártok-MSZP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk