Városlista
2021. október 20, szerda - Vendel

Hírek

2021. Október 12. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Hétfőtől közlekedik az 1. és prémium osztályú IC+ kocsi

Hétfőtől közlekedik az 1. és prémium osztályú IC+ kocsi

Véget ért a három hétvégén, négy helyszínen tartott IC+ családot bemutató roadshow.

Október 11-én hétfőtől a kéthetes bemutató időszakban már utazhatunk az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsin, a DÁLIA és VÉRCSE kör-IC járatokon. Aki október 11-24. között ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, kipróbálhatja az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait is.

Három szombaton, négy helyszínen – Szolnokon, Debrecenben, Nyíregyházán és Miskolcon – rendezett IC+ család bemutatót a vasúttársaság. A programsorozat nagy sikerrel zárult, több százan voltak kíváncsiak az új IC+ kocsikra, és járták végig a teljes IC+ családot felsorakoztató szerelvényt, próbálták ki 1. osztály bőrülésekkel ellátott prémium fülkéit, vagy kóstolták meg az Utasellátó kínálatát.

Az 1. és a prémium (1+) osztályú, bisztrószakasszal, csendes és prémium fülkékkel is berendezett IC+ kocsi igazi újdonság a magyar vasúti közlekedésben. Október 11-24. között egy IC+ első osztályú kocsi áll forgalomba a Budapest Keleti – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Budapest Nyugati vonalon közlekedő kör-IC járatban, a 7:30-kor Keleti pályaudvarról induló DÁLIA IC-ben és a Nyugati pályaudvarról 14:18-kor visszainduló VÉRCSE IC-ben. Ebben a kéthetes bemutató időszakban (kivétel az október 16-17-ei hétvégén, amikor vágányzár miatt változik a menetrend, és az IC+ 1. osztály nem fog közlekedni), aki ezekre a járatokra vált másod- vagy első osztályú jegyet, kipróbálhatja az új 1. és prémium osztályú IC+ kocsi szolgáltatásait, akár a bőr ülésekkel berendezett prémium fülkét is. A kocsi forgalomba állásának alkalmából az Utasellátó a Keleti pályaudvari Üzleti váróteremben frissített kínálattal várja az utasokat: a díjmentes kínálat új szendvicsekkel, gyümölcsökkel, édes és sós süteményekkel, valamint az évszakhoz igazodó ízesített kávékkal és koktéllal bővül október 11-től.

Október 25-től már négy ilyen kocsi közlekedik menetrendszerűen a kör-IC, valamint a Záhony – Nyíregyháza – Budapest és a Sátoraljaújhely – Miskolc – Budapest IC járatokon, naponta 6-7 vonaton találkozhatnak az utasok az új IC+ 1. és prémium osztályú kocsikkal. Innentől már kötelező lesz a jegyváltás. A kocsi 1. osztályú termes helyeire és a csendes fülkébe a „normál” 1. osztályú menet- és helyjegyet kell megváltani. A prémium fülke az 1. osztályú menetjegy és az esetlegesen szükséges IC pótjegy mellett 1000 forintos helyjegyváltással vehető majd igénybe. A prémium szakasz utasainak ajándék kávéval vagy teával kedveskedik az Utasellátó a bisztrószakaszban.

Két éve, 2019 augusztusában kezdődött a hetven, belföldi forgalomra tervezett IC+ gyártása. Ebből 35 darab másodosztályú többcélú teres kocsi elkészült, így jelenleg 55 IC+ jármű járja az ország vasútvonalait, és zajlik a 35 első osztályú bisztrószakaszos jármű gyártása is Szolnokon, az ütemterv alapján 2022. év közepén befejeződhet az 1. osztályú kocsik gyártása.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 16:22, hétfő | Helyi

Október 18-tól már a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon is közlekedik a KISS

Október 18-án újabb KISS állt forgalomba, így a mai naptól már a Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vasútvonalon is közlekedhetnek az utasok az új emeletes motorvonattal.

2021. Október 18. 16:19, hétfő | Helyi

Tömve volt a kisbusz

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy hatüléses kisbuszban 21 utast találtak.

2021. Október 18. 15:42, hétfő | Helyi

Nyitva vannak a JOGpontok irodák

A projekt keretében továbbra is díjmentesen kérhető a jogi tanácsadás gyakorlott jogászoktól munkajog, cégjog, társadalombiztosítási jog és adójog területen telefonon, chaten, e-mailben és mobil applikáción.

2021. Október 18. 15:31, hétfő | Helyi

Tökéletes Kosársuli-péntek kettőből két sikerrel!

Szurkolókkal felvértezve, az előző hazai bajnoki mérkőzés szép emlékének tudatában fogadhatta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőtt-és U20-as csapata a Győrt az NB I/B Zöld csoportjának 4. fordulójában.