Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Október 06. 16:33, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Hepp-kupa meccset játszik a Vásárhely

Hepp-kupa meccset játszik a Vásárhely

Hepp-kupa mérkőzésen lép pályára holnap a Vásárhelyi Kosársuli Békéscsabán.

A kék-sárga játékosok közül talán a viharsarki város szülötte, Béres Nándor várja leginkább az NBII-ben szereplő gárda elleni összecsapást. A mérkőzés előtt az U20/U23-as csapatban brillírozó kosarast kérdeztük.

- Az U20-as csapatban eddig kiemelkedő teljesítményt nyújtottál: eddig 25 pont felett átlagolsz, és a csapatnak sem megy rosszul a szekér… Minek köszönhető ez a teljesítmény szerinted?
- Igen, szerencsére egész jól muzsikál az U20/U23-as csapatunk a bajnokságban. Eddig 2-2-es mérleggel állunk, ami teljesen elfogadható hiszen a mérkőzésekből hármat idegenben játszottuk. Sajnos a TF és a Vasas elleni győzelem is egy hajszálon múlott, de az adott szituációkból ők jöttek ki jobban, így az ellenfeleink könyvelhették el a sikert. A játék egészen jól ment az eddigi meccseken, bár hibák mindig akadnak. Nyáron próbáltam, az alapozás kezdete előtt egyénileg is edzeni, erősíteni, hisz tudtam, hogy ez a szezon elég kemény lesz. A hibákat próbálom kiküszöbölni, hogy még jobban húzóembere tudjak lenni a csapatnak, és a szezon végén az u20/u23-as döntőben is szerepelhessek.

- A felnőtteknél is számítanak rád Vásárhelyen. Mi kell ahhoz, hogy abban a gárdában is hasonló produkcióra legyél képes?
- Ugyan úgy el kell vállaljam a különféle szituációkat (betörések, dobások), mint az U20-as meccseken. A magam részéről igyekszem a legjobbat teljesíteni a felnőtt csapatban is.

- Hogyan készülsz a meccsekre? Meg szoktad-e fogalmazni, hogy most milyen teljesítményt akarsz nyújtani?
-Persze, minden meccs előtti este elmondom magamnak, hogy hogyan szeretnék játszani. Vizualizálok bizonyos szituációkat, és elgondolom, hogy hogyan oldanám meg az adott helyzetet. Minden meccsen a maximumot szeretném nyújtani, és úgy érzem, hogy nekem szükségem van arra, hogy megfogalmazzam, hogy miként s hogyan kéne teljesítenem a meccsen.

- Utasi Gábor együttesével a hétvégén Békéscsabán játszotok Hepp-kupa meccset, tehát mondhatjuk, hogy neked hazai pályán. Egy könnyebb ellenfél ellen azért várhatóan te is több szóhoz, az-az játékperchez juthatsz. Milyen teljesítményt vársz magadtól?
- Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy szülővárosom csapata, a Békéscsaba ellen játszunk a Hepp-Kupában, bevallom szurkoltam, hogy így legyen. Számomra nagy kihívás, hogy a nevelőegyesületem ellen játszhatok. Szeretnék nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, és élni a lehetőséggel, hogy több játékidőt tölthetek a pályán.

- A Hepp Ferenc Emlékkupát sokan úgy gondolják, hogy csak másodrendű versenysorozat. Hogy látja ezt a Kosársuli csapata, és mire hajtotok ebben a szériában?
- Tény, hogy nagyon sok csapat csak nyűgnek érzi a Hepp-Kupa meccseket. Mi szerintem a lehető legtöbbet próbáljuk kihozni az egészből. Megpróbálunk bejutni a négyes döntőbe, amit idén is Győrben rendeznek meg a Magyar Kupával egyidejűleg, de ha nem jutunk el addig, akkor sincs semmi probléma. A szezonra kell koncentrálnunk, és a kitűzött célok eléréséért kell küzdenünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.