Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Január 31. 10:12, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Helytállt a listavezető ellen a Kosársuli

Helytállt a listavezető ellen a Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának 18. fordulójának péntek esti meccsén a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli a Ceglédet fogadta a Hódtói Sportcsarnokban.

Nem várt könnyű találkozó a Vuk Pavlovicot hiányoló Kosársulira, hiszen a listavezető és bajnokesélyes ceglédiek meggyőző teljesítményt nyújtanak a szezonban, ráadásul a két csapat odavágója sem maradt szép emlék a vásárhelyieknek, hiszen a betegségek és sérülések miatt megtizedelt együttes 106-51-re kapott ki. Ezúttal azért jóval szorosabb összecsapásra lehetett számítani, hisz a Kosársuli egyre jobb formába lendült az utóbbi hetekben, a Hódtói Sportcsarnok pedig nem számít könnyű pályának a vendégcsapatoknak.

A vásárhelyieket három évig irányító Tóth Tamás egyébként a ceglédi keretbe jelölte a Kosársulinál nevelkedő Kozma Pétert és Mészáros Mátét is, ám csak Mészáros tudott pályára lépni, hiszen az U20-asoknál még játszó Kozma a bemelegítésnél súlyos kézsérülést szenvedett (innen is gyógyulást kívánunk neki!).


Maga a meccs egyébként nem úgy kezdődött, ahogy a hazaiak szerették volna, hiszen a legelső percben, 5-4-nél vezettek először és utoljára a négy negyed során. Csaba és Csákvári vezetésével a vendégek négy perc alatt 13-0-s rohamot produkáltak (5-17 a 6. percben), majd nem sokkal később, Csákvári büntetői után tizenhatra nőtt a különbség (7-23). A negyed végén Varga Ákos és Burko kosarai szépítették az eredményt, de így is 29-15-ös ceglédi előnnyel végződött az első tíz perc.


A második negyedben, 18-35-nél aztán megindult támadásban a Kosársuli, Bálint és Bodócsi kettese mellé Vejinovic triplája jött, időt is kellett kérnie Tóth Tamásnak (25-35 a 15. percben). A játék képe azonban nem változott, Burko remekül harcolt a palánk alatt, néhány kivédekezett támadás és pár apróbb ceglédi hibát követően Bodócsi és Varga Ákos hárompontosa visszahozta mínusz nyolcra a csapatot. Ez a különbség egészen a szünetig állandósult (43-51).

A fordulás után úgy tűnt, izgalmas lehet a végjáték, hiszen Burkóval nehezen tudott lépést tartani a ceglédi védelem, igaz, ugyanez elmondható volt Csabáról a másik oldalon. A 25. percben, 53-60-nál aztán jött néhány pontatlan hazai támadás, amit a vendégek könyörtelenül megbüntettek, és 8-0-s sorozattal ismét tizenöt pontra növelték a különbséget. Utasi Gábor időt kért, de a különbség a negyed végéig már nem változott (57-74).


A hajrában a ceglédiektől Tóth villogott gyors egy-egyekkel és nagy triplákkal, de a Kosársuli húszpontos hátránynál sem adta fel. Varga Zalán vezetésével zárkózott a csapat, a 36. percre pedig úgy fordulhattak, hogy akár sorsdöntő is lehet, kié lesz a következő kosár. Talán ez a pillanat, Csákvári triplája jelentette azt, hogy innen már nincs visszaút a vásárhelyieknek. Két és fél perces "gólcsend" következett, a legvégén pedig már csak arra maradt idő, hogy Bálint szép egyéni megoldásai faragják a hátrányt: a vége 87-73-as ceglédi siker lett. A vereségnek köszönhetően a Kosársuli visszacsúszott a kilencedik helyre a tabellán, de a lemaradás továbbra is kicsi a Békés, Dunaharaszti, Győr hármas mögött.


NB I/B Zöld csoport, 18. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Ceglédi KE 73-87 (15-29, 28-22, 14-23, 16-13)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Mintál, Drenyovszki, Farkas

Kosársuli: Vejinovic 7/3, Varga Á. 12/6, Bodócsi 8/6, Varga Z. 12/6, Burko 24/3
Cserék: Bálint 8, Knyur 2, Borbáth -, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor

Cegléd: Herendic 10, Mészáros 5/3, Csaba 27/9, Rékasi 4, Csákvári 20/6
Cserék: Tóth 11/6, Berkics 6, Hajdu 4, Pinnyey -, Kovács -
Vezetőedző: Tóth Tamás

Utasi Gábor nyilatkozata: "Sajnos a csapat ezúttal sem tudott hiánytalanul kiállni a bajnokesélyes ellen, de kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci... így is tisztesen helytálltunk. Gratulálok és további sok sikert kívánok az ellenfélnek!"

Az U20-as csapat szoros meccsen hozta a kötelezőt, és 47-46-os félidő után 95-84-gyel tartotta itthon a győzelmet. A Kosársuli legeredményesebbje a 22 pontig jutó Knyur volt, míg Megyesi 13 ponttal és 11 lepattanóval hozta a már szokásosnak mondható dupla-duplát.

Folytatás február 4-én, pénteken újra a Hódtóiban, a MEAFC-Miskolc ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt