Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 02. 13:26, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

HAZAI PÁLYÁN KAPOTT KI A KOSÁRSULI

HAZAI PÁLYÁN KAPOTT KI A KOSÁRSULI

Elvesztette hazai veretlenségét a Vásárhelyi Kosársuli. A kék-sárgák az előző fordulóban a Debrecen ellen diadalmaskodó TF-Budapest ellen szenvedtek vereséget.

Vas Péterék jövő héten a Budafok otthonában javíthatnak az NBI/B csoportos bajnokságban.

Agresszív védekezéssel kezdett a TF, így a meccs elején nekik állt a zászló, olyannyira, hogy négy perc után 4-10 állt az eredményjelzőn. A helyzetet nehezítette, hogy a sérült Czibere nélkül felálló hazaiaknak nem ment túl jól a dobás, sokáig csak Varga és Mócsai talált be. A negyed végén Gruda csatlakozott hozzájuk, de ez csak arra volt elég, hogy tartsák a lépést ellenfelükkel.

14-18-nál kezdődött a második negyed, a vendégek centere, Béres dobott egyet távolról, amit csapattársa Debreceni Dániel toldott meg egy közelivel. A Vásárhely továbbra sem tudott talpra állni, Buzás triplája után már 11 pont volt az előnyük, amiből Vejinovicsék négyet dolgoztak le a félidőre.

Rostás Imre dobott egy szép középtávolit a harmadik periódus legelején, és végre Vas is betalált. (35-37) Ezután a fővárosiak percei következtek, a kék-sárgák csak nehezen tudtak kosarat szerezni, Béres ziccerével már ismét 8 pontra duzzadt a Vásárhely hátránya. A budapesti együttes továbbra sem engedett, így megtartották előnyüket a zárójátékrészre.

Vásárhelyi szemszögből nem indult jól az utolsó 10 perc, Beák Nyilas faultja után a bónusz büntetőt értékesítve vitte közelebb társait a győzelemhez. Vas Péter trojkával ébresztgette csapattársait. (44-50) Egyre feszültebb lett a találkozó, de a kék-sárgák nem tudtak mit kezdeni a triplavonal mögül jól célzó fiatal Buzással és a palánk alatt fontos gólokat szállító Béressel. Négy perccel a vége előtt 50-57 volt az állás, amikor Buzás negyedik hárompontosát szórta be. Egészpályás letámadásra állt át ekkor a Hódmezővásárhely, ám ez csak az eredmény kozmetikázására volt elég. A Kosársuli ezzel elszenvedte harmadik vereségét az NBI B csoportban, ahol jövő héten a Budafok otthonába látogat az együttes.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Tehetséges Fiatalok-Budapest 58-67 (14-18, 14-17, 11-10, 19-22)
NBI/B csoport 17. forduló, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 500 néző.
Vezette: Varga Z., Balogh Gy. és Bács Cs.
Kosársuli: Vejinovics 6, Rostás I. 10, Vas 11/6, Nyilas 6, VARGA 12.
Csere: MÓCSAI 7, Gruda 6, Kelemen -, Rostás G. -, Genal -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Sajnos ellenfelünk jobban akarta a győzelmet és jobban is védekezett.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.