Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Június 11. 16:57, szerda | Helyi
Forrás: Elek András-sajtóreferens

Háromnapos Holdfényfesztivál és Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Háromnapos Holdfényfesztivál és Múzeumok Éjszakája Hódmezővásárhelyen

Három napos fesztivállal és különleges múzeumi programokkal várják az érdeklődőket jövő hét végén Hódmezővásárhelyen. A június 20. és 22 között zajló rendezvénysorozaton koncertekkel, kézműves sörökkel, tüzes attrakciókkal

Június 20-án, pénteken fél hatkor veszi kezdetét a három napos Hó(l)dfényfesztivál Hódmezővásárhelyen. A rendezvénysorozaton koncertekkel, kézműves sörökkel, színes múzeumi és Szent Iván éji programokkal várják az érdeklődőket. A nyitónapon fellép a Colorado Country Band, Blues Br. Others, és Firkin, de látványos tűzzsonglőr show is szórakoztatja a közönséget.

A Múzeumok Éjszakáján este hattól hajnal 1-ig négy helyszínen "egyéjszakás kalandra" várják a látogatókat. Tarhonyás "börtön kos(z)toló" és éjszakai őrjárat lesz az Emlékpontban, életre kelnek a Koszta festmények és a századforduló fotóműhelyét rendezik be a Tornyai-múzeumban, a Zsinagógában mindent megtudhatnak a kérdezők a zsidó kultúráról és konyháról, az Alföldi Galériában egy indusztriális zenei performansszal készülnek szervezők. Szombat este a sétálóutcán felállított színpadon koncertet ad a Twentees, a United Pély Barnával és az Intim Torna Illegál, az éjfél előtti finálén fénnyel festik meg a Tornyai János Múzeumot.

A programsorozat zárónapján Puck és barátai látványos tánc showjával zárul a Holdfényfesztivál a BFMK-ban. Június 22-én 18 órától Szent Iván éji örömtüzek gyúlnak tájháznál: tüzes ételek kóstolója, szerelemvarázslás és a bátraknak parázson járás is lesz az év legrövidebb éjszakáján.

A fesztivál programjait Nagy Imre múzeumigazgató és Lucza-Vígh Erna közművelődési munkatárs ismerteti a sajtó képviselőivel június 12-én, csütörtökön 9 óra 30 perckor a Tornyai János Múzeum előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás