Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 21. 20:57, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Három U11-es csapatunk is játszott múlt héten

Három U11-es csapatunk is játszott múlt héten

Igazi mérkőzésdömpingje volt a Vásárhelyi Kosársuli U11-es csapatainak múlt héten. Az egyesület három együttese is pályára lépett pénteken és szombaton.

Mindhárom gárda idegenben szerepelt.

A Szarvason, Békésen és Szolnokon meccselő csapatok kiegyenlített teljesítménnyel rukkoltak elő, hiszen mind Bálint Erik, mind Kotormán Zsuzsanna, mind pedig Csókay Miklós tanítványai egy-egy győzelemmel és egy-egy vereséggel zárták a tornákat.


U11-es bajnokság, C-csoport, SZARVAS

Mezőberényi KK leány - Vásárhelyi Oroszlánok 53-39

Oroszlánok: Fejes 20, Szabó 14, Herczeg 2, Sebők 2, Nagy-Sztancsik 1,

Bálint Erik : Egy nyerhető mérkőzést buktunk el, sajnos nem a játékkal foglalkoztunk. De ezt is meg kell tanulni a srácoknak. A külső hatásokról nem szabad tudomást venni.

Vásárhelyi Oroszlánok - Szarvasi GFE Gyakorló 61-56

Oroszlánok: Fejes 30, Szabó 7, Sebők 7, Árvai 6, Sós 3, Fejes 2, Nagy-Sztancsik 2, Herczeg 2, Szél 1, Térem 1,

Bálint Erik: Egy teljesen ellentétes mérkőzést játszottunk, végig küzdöttek hajtottak a srácok le a kalappal mindenki előtte egytől egyig. Amit kértem tőlük rendre végrehajtották. Meg is lett az eredménye. Gratulálok nekik!

U11-es bajnokság, D-csoport, BÉKÉS

ACS Baschet Star Oradea fiúk - Vásárhelyi Párducok: 47 – 33

Párducok: Grochulski Halina, Bíró Martin, Gajda Lorina, Boldis Bálint, Sas Zalán, Dancsik Martin, Laduver Levente, Rácz Benedek, Fülöp Kinga.

Csókay Miklós: Nem jó előjelekkel indultunk a mérkőzésre. Három játékosunk nem tudott eljönni, de szerencsére 9-en vállalták a szombatról péntek délutánra áthelyezett mérkőzést. Mivel mi a második mérkőzést játszottuk, ellenfeleinket meg tudtuk figyelni. Láttuk, hogy a román csapat komoly ellenfél lesz. Az első két játékrészt sajnos elveszítettük. A félidőben a büntetődobások elég jól sikerültek, hiszen 9 játékosunkból 6-an sikerrel céloztak, így sikerült faragni a hátrányból. A harmadik negyed előtt sikerült felrázni a csapatot, szoros emberfogással és sok labdaszerzéssel 4 perc alatt ledolgoztuk a hátrányt. Bíró Martin és Grochulski Halina vezetésével át is vettük a vezetést. Úgy látszik ez sokat kivett a csapatból, mert ezután újra elhúzott a román csapat. Nem volt cserénk, így nem tudtam frissíteni. Az utolsó rész sem hozott változást.

Vásárhelyi Párducok – Békési Kisgladiátorok: 56 – 28

Párducok: Grochulski Halina, Bíró Martin, Gajda Lorina, Boldis Bálint, Sas Zalán, Dancsik Martin, Laduver Levente, Rácz Benedek, Fülöp Kinga.

Csókay Miklós: A második mérkőzés előtt az öltözőben kibeszéltük az előző mérkőzést. Már a meccs első részében sikerült megnyugtató előnyhöz jutni Bíró Martin és Grochulski Halina révén. De Sas Zalán is kivette részét a pontgyártásban. A második játékrészben tovább tudtuk növelni pontjainkat Boldis Bálint és Gajda Lorina szemfüles játékának köszönhetően. A félidei büntetődobások közül csak egyet sikerült értékesíteni, de így is megnyugtató előnyünk maradt. A találkozó hátralévő részében nem forgott veszélyben a győzelmünk. Egy két alkalommal, ötletes játékkal, pazar megoldásokkal tették élvezetessé a mérkőzést tanítványaim.

U11-es bajnokság, E-csoport, Szolnok

Szolnoki Párducok - Vásárhelyi Palánták 23:49 (8-10,8-15,1-6,6-18)

Palánták: Ambrus 15, Balog 9, Angyal 7, Ferenczi 7, Kovács 3, Ambrus 15, Balog 9, Angyal 7, Ferenczi 7, Kálmán 2, Horváth F 2,Illikmann 1, Korom-,Barta-,Apró-.

Kotormán Zsuzsanna: Az év utolsó fordulóján Szolnokra utaztunk. A mérkőzés eleje kiegyenlített játékot hozott. Nehezen lendültünk játékba, voltak pontatlan dobások.Ahogy teltek a percek egyre olajozottabbá vált a csapatjáték. Gyorsaságban felülmúltuk ellenfelünket, több ilyen indításból szereztünk pontokat. Gratulálok a fiúknak.

Vásárhelyi Palánták - Szolnoki Pindúrok 45:49 (2-6,6-17,2-18,15-8)

Palánták: Ambrus 25, Balog 12, Angyal 3, Ferenczi 2, Szőke 1, Horváth 1,Kálmán-,Illikmann-, Korom-, Barta-, Apró-, Kun-Szabó-.

Kotormán Zsuzsanna: A második mérkőzés megkezdése előtt kevés pihenőnk volt, ez sajnos a játékra is hatással volt. Az első negyedben alig sikerült pontot szerezni. A lányok igen harciasak, magasabbak voltak, ami szokatlan volt a fiúknak. A pontkülönbség csak az utolsó negyedben csökkent, sikerült felzárkózni de a győzelmet már nem tudtuk megszerezni. Gratulálok a fiúknak, mert végig hajtottak, nem adták fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.