Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Április 04. 13:06, hétfő | Helyi sport
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ ALAPSZAKASZ

GYŐZELEMMEL ZÁRULT AZ ALAPSZAKASZ

Győzelemmel fejezte be a 2015-16-os szezon alapszakaszát a Vásárhelyi Kosársuli felnőtt csapata.

A vártnál nehezebb első félidő után győztek a Budafok otthonában, ahol a mérkőzés második felében mindössze 16 pontot engedtek ellenfelüknek. Dr. Elek András fiai a nyugati ötödik Bonyhád ellen kezdhetik majd a középházi rájátszást.

Finoman szólva sem kezdtek jól a vendégek. Az első negyedben alig tudtak betalálni, míg a hazaiak nagyon elkapták a fonalat. Az első kiszünetre a fővárosiak magabiztos vezetést szereztek, 26-21 volt az állás.

A kék-sárgák vesszőfutása a következő periódusban sem ért véget, a Budafok újabb néhány egységet tudott hozzátenni az előnyéhez. Náluk első sorban Drevenka és Fehér villogott, míg a másik oldalon Czibere és Varga Dániel volt eredményesebb társainál. A Vásárhely ennek köszönhetően valamelyest szépíteni tudott, de a félidőre 13 pontos hátrányba került.

Ezután mintha teljesen új meccs kezdődött volna, begyújtotta a rakétákat a Kosársuli. 5 perc játékot követően már csak 2 pontra voltak vendéglátóiktól, sőt a fiatal Varga Zalán középtávolija után már nekik állt a zászló. (38-39) A folytatásban szorosan alakult az állás, a győzelem sorsa teljesen nyitott maradt a zárójátékrész előtt.

47-48-nál indult az utolsó 10 perc. Majd néhány kosárváltás után 50-53-nál mintha beragadt volna az eredményjelző. A Csongrád megyeiek törték meg a gólcsendet, az akkor már 18 pontos Varga Dániel kétszer talált be egymás után. A hét pontos vezetést még további kosarakkal fejelték meg, így a vásárhelyiek győzelemmel búcsúztak az alapszakasztól.

Microsec Budafok - Vásárhelyi Kosársuli SE 54-71 (26-11, 12-14, 9-23, 7-23)
NBI B csoport, XXII. forduló vezette: Menyhárt F. és Sentényi B.
Budapest, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, 50 néző.

Kosársuli: Wirth 6, KELEMEN 14/6, Pavlovic 2, Vas 8/6, VARGA D. 20,
csere: Mócsai -, CZIBERE 10, Kis Molnár -, VARGA Z. 11, Nagy -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

Dr. Elek András: „Egy borzalmas első félidő után sikerült felrázni a játékosaimat. Jót tett a mérkőzés alakulásának, hogy megváltozott a hozzáállásunk, de a zóna védekezés is bejött. Végül hoztuk a kötelezőt."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.