Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2023. Május 09. 15:04, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Győzelemmel zárta a szezont a Kosársuli U14

Győzelemmel zárta a szezont a Kosársuli U14

Győzelemmel fejezte be szereplését az ország legjobb 32 csapata között a Vásárhelyi Kosársuli U14-es csapata.

A Vásárhelyi Sólymok Debrecenben vendégszerepeltek a bajnokságot lezáró tornán, ahol a házigazdák elleni zárómeccsen győztek nagyon magabiztosan.

Vuk Pavlovics edző legénysége „fiatal” U14-es gárdaként jutott be a legjobb hazai együttesek közé, és nem is vallott szégyent, hiszen minden kétnapos megmérettetésen tudott győzelmet, vagy győzelmeket szerezni. Ráadásul a szezont áttekintve jól látható fejlődésen mentek keresztül Borusék, akik az utolsó tornán rövidebb kispaddal tudtak pályára lépni betegségek és sérülések miatt. Ennek ellenére a Fehérvár és a Paks elleni vereségből rengeteg tapasztalatot szereztek, ráadásul a hazaiak elleni utolsó derbin majdnem 40 pontos győzelemmel zártak.

Alba Fehérvár/A - Vásárhelyi Sólymok 99-68

Sólymok: Bősz 21, Soós 14, Borus 12, Kőhegyi 6, Bartusz 5, Kis 3, Fodor 4, Őze 1, Varga -, Morton -

Pavlovics Vuk: Az Alba sok lepattanót szedett, a magas játékosaikat nem tudtuk semlegesíteni a palánk alatt. Ez érződött az egész mérkőzésen. Ennek ellenére hajtottunk, a második és a harmadik negyedben tudtunk érvényesülni. Olyankor játszott jól a csapat, amikor koncentráltunk és pontosan hajtottuk végre a feladatokat. Amikor ez nem így volt, lépéshibákkal és eladott labdákkal könnyítettük meg az ellenfelünk dolgát. Gratulálok a Fehérvárnak a győzelemhez!

Vásárhelyi Sólymok - Atomerőmű GYKSE U14/A 66-100

Sólymok: Bősz 12, Soós 13, Bartusz 7, Varga -, Morton 4, Borus 6, Őze 5, Kőhegyi 5, Kis 8, Fodor 6

Pavlovics Vuk: Gyorsan és agresszívan támadta a gyűrűt az Atomerőmű, a zárt védekezésünk egy ideig működött ellene. A támadásainkat limitálták, sok nehéz helyzetet kellett elvállalnunk, amik nem voltak jó ritmusúak. Nem lehet panasz a kosarasaimra, mindent tőlük telhetőt megtettek a szombati játéknapon. Rövid ebédszünet után kellett egyből játszanunk, ráadásul csak 10 játékossal tudtunk elutazni betegség és sérülés miatt. Természetesen gratulálok az Atomerőmű csapatának, megérdemelten nyertek!

Cívis KK Debrecen/B - Vásárhelyi Sólymok 60-98

Sólymok: Varga 8, Morton 8, Borus 14, Bartusz 4, Fodor 8, Kőhegyi 8, Bősz 17, Soós 22, Őze -, Kis 9

Pavlovics Vuk: Dominánsan játszottunk, a mi akaratunk érvényesült nagyobb arányban. Jók voltak a védekezéseink, amikor koncentráltunk és az egyéni feladatokat sikerült megoldanunk. Végre nekünk is elsült a kezünk, jól dobtuk a középtávoli és a távoli dobásokat. Ez természetesen a lendületes támadásoknak és a csapatjátéknak volt köszönhető. Örülök, hogy győzelemmel zártuk a bajnokságot! Nagyon sok tapasztalatot és élményt gyűjtöttünk, úgy gondolom, az egész csapat sokat fejlődött sportolóként és emberként is egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek