Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Január 09. 17:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Győzelemmel kezdte az évet a Kosársuli

Győzelemmel kezdte az évet a Kosársuli

Nem várt könnyű első meccs 2022-ben a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársulira, hiszen az a SMAFC látogatott a Hódtói Sportcsarnokba, amely szeptemberben, az első bajnoki fordulóban, Sopronban 86-71-re győzött.

A rövid téli pihenő után azonban már-már kötelező volt a siker a Kosársuli számára, ugyanis a sűrű januári program valószínűleg nagyban meghatározza az alapszakasz végső sorrendjét és így a rájátszást is. Ezúttal hiányzott a keretből Semin Burko, de rajta kívül mindenkire számíthatott a Szablics Péter, Utasi Gábor edzőpáros.

Jobban kezdett a tabellán a vásárhelyiek mögött álló, a legponterősebb játékosát a hetekben elveszítő SMAFC (Füzi Róbert Veszprémbe igazolt), Carlos Vallejo együttese Kovács és Schöll vezetésével, jó palánk alatti játékkal állva hagyta a pontatlan Kosársulit. A 8. percben tíz ponttal mentek a vendégek (9-19), és hiába süllyesztett el egy-egy triplát Borbáth és Varga Ákos, a negyed végére hétpontos különbség maradt (20-27):

A második negyed aztán teljesen fordítva alakult, és jóformán eldöntötte az egész meccset. A Kosársuli megnyugodott, és többek között Varga Zalán hármasainak köszönhetően 11-0-s rohammal vette át a vezetést (22-29 a 12., 33-29 a 15. percben), majd Varga Ákos kosarai növelték tovább az előnyt. A játékrész, egyben a félidő vége is a hazai közönség kedve szerint alakult, ami főként Bálint tripláinak, majd a szünet előtti utolsó mozzanatként Borbáth labdaszerzésének és ziccerének volt köszönhető.

49-40-ről pedig nem tudtak visszazárkózni a soproniak, noha természetesen megpróbálták: előbb átlépte a tíz pontot a különbség, majd a harmadik negyed közepén triplapárbaj alakult ki, az egymás után jövő öt hármasból azonban végül 4-3-as arányban a Kosársuli jött ki jobban. Ezt követően Pavlovic és Vejinovic villanásai következtek, és mivel a védekezés is összeállt, az utolsó tíz perc már abszolút stabil vásárhelyi előnnyel indult (73-58).

A hajrában nem lassított a Kosársuli, a különbség szinte végig a húsz pont környékén táncolt, majd egyszer át is törte a határt. A kozmetikázás mellett lehetőség volt arra is, hogy mindenki pályára lépjen, a végén pedig még az is belefért, hogy a SMAFC kicsit faragjon a hátrányból: 93-80-ra nyert a Kosársuli, és megszerezte hatodik győzelmét a szezonban. A sikerből öten is tíz ponttal vagy tíz pont fölött vették ki a részüket, közülük is kiemelkedő a saját nevelésű játékosok közül Borbáth teljesítménye.

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-SMAFC 93-80 (20-27, 29-13, 24-18, 20-22)


Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Kovács, Drenyovszki, dr. Danka


Kosársuli: Varga Á. 23/12, Bodócsi 2, Varga Z. 18/12, Pavlovic 15, Bálint 13/9
Cserék: Borbáth 10/6, Vejinovic 7, Knyur 3/3, Kovacevic 2, Megyesi -, Nánási -
Edzőpáros: Szablics Péter, Utasi Gábor


SMAFC: Csátaljai 13/3, Hajnal 17/15, Papp 5, Schöll 23/3, Kovács 12
Cserék: Németh 7, Heiszenberger 2, Mándity 1, Nyikos -, Szegedi -
Vezetőedző: Carlos Vallejo

Utasi Gábor értékelése: "A második negyedre összeállt a védekezés, amit aztán az egész mérkőzés során fenn tudtunk tartani. Ennek köszönhető a győzelmünk, valamint a hatalmas lelkesedésnek, amit egész meccsen mutatott a csaoat. Nagyon örülök, hogy a vásárhelyi nevelésű fiataljaink értékes perceket tudtak tölteni a pályán."

Az U20-asok felvették a kesztyűt a listavezető soproniakkal, de nem sikerült elvenni a veretlenségüket: 69-56-ra a vendégek nyertek. A Kosársuli maradt negyedik a tabellán, míg a soproniak vezetik a bajnokságot.

Folytatás vasárnap az Újpest otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:45, szerda | PR

K&H: a karbonlábnyom csökkentése üzletileg is megéri

a legfrissebb CDP-jelentés szerint csak minden ötödik európai cég aktív a zöld átállás terén

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).