Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. November 15. 13:45, kedd | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Győzelemmel emlékezett a Kosársuli dr. Elek Andrásra

Győzelemmel emlékezett a Kosársuli dr. Elek Andrásra

Péntek este a Győr csapatát fogadta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában.

Slobodan Kalinic együttese kiélezett meccset játszott a vendégekkel, és két, idegenben elveszített bajnoki után győzelemmel zárt, ezzel megőrizte hibátlan hazai mérlegét.


A kezdést megelőzően az egyesület alapítóelnökére, dr. Elek Andrásra emlékeztünk, aki november 9-én, szerdán ünnepelte volna a 72. születésnapját. Életművének és munkásságának tiszteletére a Hódtói Sportcsarnok első emeletén emléktáblát avatott Szabó Attila, a Kosársuli elnöke és dr. Elek András családja. Az eseményen részt vettek az egyesület tagjai, a vásárhelyi kosárlabdázás meghatározó alakjai, szurkolók és ismerősök, akik aztán a mérkőzésre is maradtak, így mintegy 500 néző előtt játszhattak a csapatok.


A Kosársuli pedig a pályán is méltó módon emlékezett: az U20-asok 83-50-es sikere után a felnőttek is nyerni tudtak. Parádésan kezdett a sérült Pavlovicot nélkülöző sárga mezes hazai együttes, a remek teljesítményt nyújtó Varga testvérek vezetésével két perc után már 8-0 volt az állás. A győriek stílszerűen a Kámán testvérek kosaraival zárkóztak, a negyed közepén, 13-13-nál utol is érték a Kosársulit. Slobodan Kalinic időkérése viszont jót tett a csapatnak, és Bálint pontjainak köszönhetően ismét tíz pont környékére nőtt az előny. A negyedet Bakon triplája zárta (28-22), és ezt a lendületet tovább is vitték a vendégek a második negyed elejére.


Ahol Sonyák, majd Kocsis befejezései után átvették a vezetést (30-31). Időkéréssel és cserékkel próbált frissíteni a Kosársuli, ám percekig sem támadásban, sem védekezésben nem működött semmi. A rosszul sikerült perceket Varga Ákos triplája törte meg 36-30-as győri vezetésnél, majd Kelemen is szórt egyet távolról, a mutatót pedig Varga Zalán javította a 20. percben. Gyakorlatilag utóbbi jelentette a félidő lezárását, így a számszerű és a lélektani előny is a vásárhelyieké volt a szünetre (43-42).


A csapatokra jó hatással lehetett a Fly Addiction félidőben bemutatott látványos akrobatikus műsora, ugyanis magas színvonalon, pörgős játékkal kezdték a harmadik negyedet. Ennek alapját a kialakuló triplapárbaj adta: Varga Zalán kezdte a sort, majd a Kámán testvérek és Borbáth folytatta, eközben viszont a palánk alatti és az egy-egy elleni játékban is a Kosársuli tudott javulni: 57-55-ről a negyed utolsó négy percében olyan előnyt sikerült kialakítani, ami a végeredményt is meghatározta. Kelemen kettese kezdte a sort, majd Borbáth, Varga Ákos és Varga Zalán többször is megvillant, erre pedig nem volt válaszuk a győrieknek.


75-60-ról kezdődhetett a hajrá. Varga Zalán látványos triplájánál, a 31. percben úgy tűnt, eldőlt a meccs, ám tizennyolc pontos hátrányból sem adták fel a vendégek és megkezdték a felzárkózást. A Kosársuli játékába több hiba is csúszott, az adódó esélyeket jól használták ki a győriek, így négy perc alatt visszajöttek a meccsbe (81-76). A 36. percben, Varga Zalán faulttal együtt értékesített helyzeténél kipontozódott Kámán Bálint, ám Hágen és Bakon helyettesíteni tudta őt támadásban, így egészen három pontra visszajöttek a vendégek. A 38. perc végén viszont Borbáth, egy perccel később Kelemen szórt be egy hárompontost, amire már nem tudott reagálni a Győr: 90-84-re nyert a Kosársuli, így továbbra is 6. a tabellán.

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Agrofeed UNI Győr 90-84 (28-22, 15-20, 32-18, 15-24)

Hódtói Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Sallai, Gergely, Drenyovszki

Kosársuli: Varga Á. 19/9, Kelemen 18/6, Varga Z. 26/15, Bálint 11/3, Karsai -
Csere: Kass -, Borbáth 15/9, Pinnyey 1, Knyur -, Bősz -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

Győr: Kámán B. 14/9, Bakon 9/9, Sonyák 15/3, Kámán K. 13/3, Hágen 19/6
Csere: Nagy 7/3, Kocsis 7, Garancz -, Friedl -
Vezetőedző: Léránt Gábor


Slobodan Kalinic: "Nehéz, de jó meccset játszottunk. Bár a védekezésünkkel nem vagyok elégedett, de remek dobóformát mutattunk, és ennek köszönhetjük a győzelmünket. Gratulálok a srácoknak, ezzel a lendülettel folytatjuk a szezont."

Léránt Gábor: “Gratulálok a hazai csapatnak! Sok hibával tarkított, de közönségszórakoztató mérkőzést sikerült játszani. Sajnos a harmadik negyedben történt egy kis hidegzuhany, próbáltunk védekezésben taktikát váltani, ezt jól kihasználta a hazai csapat, tizenhat pontos előnyt is tudtak szerezni. Mutatja az erőnket, hogy képesek voltunk visszajönni pár pontra, viszont nagyon sajnálom, hogy minden mérkőzésen van egy olyan időszak, amikor elmegy a mérkőzés, mert nem vagyunk ott. A hazaiak játékosa, Varga Zalán extra dobóformát fogott ki, profi szinten dobta emberről a hárompontosokat. Még egyszer gratulálok.

A következő meccs kedden lesz, Kecskemétre látogat a Kosársuli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek