Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2012. Április 17. 07:17, kedd | Sport
Forrás: BoxingONE

Győri öröm Galántán

Győri öröm Galántán

A BoxingONE Championship szombati versenynapján a „Galánta Kids” csapata a győri „Patent Gladiators” együttesét látta vendégül. Hatalmas buzdítás mellett küzdöttek a legjobb közép-európai amatőr ökölvívók.

A B1-ben tavasszal „félbajnokságot” rendeznek az olimpiai miatt, melyen öt alakulat küzd egymással. Szombaton a felvidéki „Galánta Kids” volt a vendéglátó, akik a győri „Patent Gladiators” legjobbjait fogadták. A két gárda végletekig kiélezett párharcot vívott, miközben a lelátókon igazi „rangadó-hangulat” uralkodott.

56 kilóban Könnyű Róbert és William Tankó csapott össze, amely küzdelmet a győriek egri vendégjátékosa, Könnyű magabiztosan, a meccset végig irányítva nyerte. Ellenfelére számolt is a szerb ringbíró. (2:0) 60 kg-ban is hasonló volt képlet, ezúttal Sinkó Zoltán nyert magabiztosan Patrik Polák ellen, aki csak egyszer hozta zavarba a fiatal magyart. (4:0) 64 kg-ban Georgie Nyéki – Patrik Rajcsányi meccset rendeztek a B1 liga legutóbbi fordulójában. A küzdelem változatos, szoros volt, ahol Nyéki volt az aktívabb, Rajcsányi viszont pontosabban bokszolt. A bajnokság történetének leghangulatosabb meccsén hazai siker született. (4:2)

69 kg-ban a szoros meccset vívott Zámbó Dániel (dzsóker) és Mikulas Ferdinand, a magyar bokszoló csak nehezen találta a ritmust, nem tudott a saját stílusában bokszolni. Döntetlen lett a mérkőzés. (5:3) Középsúlyban Tóth László és Nikolas Haung csapott össze. Az első két menetben a szlovákiai bunyós irányított, és előnnyel készülhetett az utolsó körre. A záró szakaszban Tóth több pontos ütéssel visszatért a játékba, de nem volt kérdéses, hogy a hazai bunyós nyerte a párharcot. (5:5)

81 kilóban Lányi Vitalij és Ladislav Takacs meccsén úgy tűnt, hogy a hazai bunyós erőnléti problémák kell majd szembenéznie, Lányi bokszolt előrefelé. Kevés volt a tiszta ütés, és a bírák szerint Lányi nyerte a meccset. (7:5) Nehézsúlyban a hazaiakat „dzsóker-játékosként” Michal Presnik képviselte, míg a győrieket Horváth Gábor. Kevés volt az értékelhető akció a nyitó körben, a másodikban Horváth tűnt kicsivel jobbnak, míg a záró körben sok volt a fogás. Egyik bunyós sem érdemelt győzelmet, s a hivatalos eredmény is döntetlen lett. (8:6)

Eredmények mérkőzésről mérkőzésre
56 kg: William Tankó – Könnyű Róbert 0:2
60 kg: Patrik Polák – Sinkó Zoltán 0:2
64 kg: Patrik Rajcsányi – Nyéki Georgie 2:0
69 kg: Mikulas Ferdinand – Zámbó Dániel 1:1
75 kg: Nikolas Haung – Tóth László 2:0
81 kg: Ladislav Takacs – Lányi Vitalij 0:2
91 kg: Michal Presnik – Horváth Gábor 1:1

A „Patent Gladiators” 8:6 arányban nyerte a jó hangulatú fordulót. A B1 két hét múlva pénteken Révkomáromban folytatódik, ahol a helyi „Cápák” a szabadkai „Farkasokat” látják vendégül. Másnap Győr-Debrecen párharc a Rába-partján. A B1 hivatalos weboldala a www.boxingone.com címen érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.