Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. December 15. 16:25, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Gyöngyös, Gödöllő, a galgamenti települések és a főváros között már közös bérlettel lehet utazni

Gyöngyös, Gödöllő, a galgamenti települések és a főváros között már közös bérlettel lehet utazni

A MÁV-Volán-csoport kiemelt stratégiai célja a városi, regionális és helyközi közösségi közlekedés fejlesztése, a szolgáltatások összekapcsolása.

A MÁV-START és a Volánbusz elkötelezett a közös értékesítési ajánlatok kibővítése iránt, melynek célja egy településeken és szolgáltatásokon átívelő, 21. századi közösségi közlekedési platform létrehozása. Most tovább bővült a közös díjtermékek köre: a Budapest–Hatvan, illetve Budapest—Gyöngyös vasútvonal közelében fekvő galgamenti települések, illetve Gödöllő és Gyöngyös esetében kedvező áron, közös bérlettel lehet utazni a vonatokon, a H8-as HÉV-en (Ilonatelep és Gödöllő között), valamint az autóbuszokon.

Közös bérlet Budapestről Gödöllőre, Aszódra, Gyöngyösre, Bagra, Hévízgyörkre, Galgahévízre és Turára váltható. A közös bérletek az érintett járatok bármely budapesti állomása vagy megállóhelye és a bérleten megjelölt település bármely állomása és megállóhelye között nyújtanak utazási lehetőséget vonaton, HÉV-en és buszon egyaránt, jellemzően a ma elérhető legolcsóbb bérlet áráért.

A 30 napos érvényességű közös bérlet a rajta szereplő települések viszonylatában kombináltan és közvetlenül, azaz ez utóbbi esetében a teljes út során egy járattal is igénybe lehet venni. Kombinált utazás soárn a viszonylat köztes megállóhelyén autóbuszról vonatra, vonatról autóbuszra, autóbuszról autóbuszra, vagy akár ezekről HÉV-re is lehetséges az átszállás. A termék a MÁV-HÉV H8-as vonalán, Ilonatelep—Gödöllő viszonylatban érvényes.

A közös bérlet a MÁV-START pénztárainál, jegyautomatáinál (helyi közlekedés menüpontban) és a MÁV mobilalkalmazás segítségével (Térségi és városi jegyek között), illetve a Volánbusz gyöngyösi és Pest megyei autóbusz-állomásainak pénztáraiban is már megválthatók. A Volánbusz helyközi bérletei továbbra is megvásárolhatók a közös bérletek által érintett viszonylatokra is, ezeket azonban továbbra is csak az autóbuszon fogadják el.

A MÁV-Volán-csoport hosszútávú célja, hogy az utasok számára egyre magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtson, egységes felületen, egyszerűbben tudják megváltani menetjegyeiket és bérleteiket, legyen szó akár buszos, akár vasúti utazásról. Ennek érdekében 2020-ban kezdődött meg a különböző régiókban a Volánbusz járataira érvényes díjtermékek értékesítése a vasúttársaságnál is. Többek között a Tokaj és Sárospatak vonzáskörzetében közlekedő, valamint a Budapest–Kelebia (150-es) vasútvonal pótlásában érintett autóbuszjáratokra szóló viszonylati helyközi bérletek is megvásárolhatók a MÁV-START jegypénztáraiban és automatáiból. A MÁV applikáció „Térségi és városi jegyek” menüpontjából pedig már megválthatók a Volánbusz egyes székesfehérvári, nagykanizsai, várpalotai, zalaegerszegi, siófoki, pápai, szolnoki, egri, nyíregyházi, békéscsabai, ajkai, salgótarjáni, tatai, szegedi, gödöllői, gyöngyösi és soproni helyi díjtermékei. Ezen helyi bérletek a MÁV-START jegypénztáraiban és jegykiadó automatáiban is megválthatók.

A közös szolgáltatás fejlesztések kiemelt célja, hogy egyre többen válasszák a jövőben a fenntarthatóbb közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb, zöldebb jövő kialakításához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:51, szombat | Belföld

Orbán Viktor: amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán.

2024. Április 20. 09:49, szombat | Belföld

BMW-Lufthansa megállapodás: nagyobb repülők közlekednek Debrecen és München között

A debreceni autógyárát érintő társasági szerződést kötött a BMW Group a Lufthansa légitársasággal, ennek értelmében nagyobb befogadóképességű repülőket közlekedtetnek Debrecen és München között hétfői és pénteki napokon

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.