Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 28. 10:14, csütörtök | Helyi
Forrás: Mosolykommandó Alapítvány - Bohócdoktorok

Gyermekorvosnál jártak a bohócdoktorok

Gyermekorvosnál jártak a bohócdoktorok

Országos turnéjuk szegedi állomásán, a nemrégen teljes körűen, saját forrásból felújított Tisza Lajos körúti Gyermekorvosi rendelőben járt a Mosolykommandó Alapítvány bohócdoktor csapata.

A bohócdoktor csapata egy rögtönzött show-val derűt, és mosolyt csalt a rendelőbe érkező, és várakozó gyerekek, és szüleik arcára.

Az alapítvány bohócdoktorai heti rendszerességgel látogatják a gyermekkórházak osztályait, azért, hogy a kisbetegek részére elviselhetőbbé tegyék a gyógyuláshoz vezető utat. Ezúttal a szegedi Tisza Lajos körúti gyermekrendelőben voltak bevetésen az önkéntes nevettetők, akik bűvésztrükkökkel, vicces játékokkal, és lufifigurákkal kedveskedtek az ott várakozó gyerekeknek, és felnőtteknek. Csatai Gergő, alias Gergő bohóc civilben nemzetközi szinten elismert léggömb-művész, aki néhány héttel ezelőtt Las Vegasban, több száz ember előtt tartott workshopot a világ egyik legnagyobb léggömbgyártó vállalatának nagyköveteként, így elmondható, hogy szinte bármilyen kérésnek eleget tudott tenni, ami a lufifigurákat illete. A rendelő néhány hónappal ezelőtt teljes körű felújításon esett át, köszönhetően az ott dolgozóknak. A felújításra semmilyen önkormányzati támogatást nem kaptak, minden fillért a doktornő teremtett elő saját forrásból.

Dr. Sulyok Rita gyermekorvos elmondta, hogy rendkívül fontosnak tartja az alapítvány beteg gyerekek részére szervezett nevetésterápia módszerét. A gyerekek egy bohócdoktori találkozást követően sokkal oldottabbak, ezáltal a gyermekorvos munkája is könnyebbé válik, ugyanis a kezelések előtti feszültség csökken, a nevetés hatására az endorfin nyugtató hatással van. Más országokban egyes egészségügyi intézmények saját maguk tartanak fenn bohócdoktor szolgálatokat, egyfajta kiegészítő terápiaként az orvosok munkája mellett. Itthon még messze vagyunk ettől, de az ilyen szervezeteknek köszönhetően, mint a Mosolykommandó, a gyerekek gyógyulása nagyban elősegíthető.

A Mosolykommandó a céljai eléréséhez cégek, és magánszemélyek adományait, és az adó 1%-os felajánlásait használja fel, éppen ezért szeretettel várja és fogadja a támogatásokat közvetlenül az alapítvány bankszámlaszámára, vagy a 13600/88-as Adományvonalon, amely hívásonként 500 Forinttal támogatja a szervezet célkitűzéseit. Bővebb információ ahttp://www.bohocdoktor.hu oldalon érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak