Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. November 20. 00:00, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Gyermekjogok a MÁV és a Volánbusz hangosbemondóiban

Gyermekjogok a MÁV és a Volánbusz hangosbemondóiban

A Gyermekjogok Világnapján a MÁV és a VOLÁNBUSZ ismét csatlakozott az UNICEF kampányához.

November 20-án a MÁV és a VOLÁNBUSZ forgalmasabb budapesti és szolnoki állomásain gyerekhangok szóltak az utasokhoz és ismertették velük a gyerekek jogait.

A gyermekjog-üzenetek Budapesten a Nyugati-, Déli- és Keleti pályaudvaron, Kelenföld és Kőbánya-Kispest vasútállomáson, a HÉV Batthyány téri állomásán, a VOLÁNBUSZ Népliget-, Újpest-városkapu és Stadion autóbusz-állomásokon, valamint a szolnoki autóbusz-állomáson szólaltak meg a hangosbemondókban.

Országosan mintegy 125 motorvonat és személykocsi kijelzőjén látható az idei kampány plakátja, amely a gyermekbántalmazás jeleinek felismerésére hívja fel a figyelmet.

Novemberben az UNICEF Magyarország az Ismerd fel és tegyél ellene kampánnyal hívja fel a figyelmet arra, hogy a gyerekek védelme a társadalom közös felelőssége. Országszerte láthatók a kampány plakátjai, a www.unicef.hu/bantalmazas oldalon pedig a feliratkozó érdeklődők ingyenes online mesterkurzus segítségével ismerkedhetnek meg a gyermekbántalmazás fogalmával és fajtáival, valamint kapnak egy részletes, de közérthető gyermekvédelmi útmutatót is. Ezek hasznos tudnivalókkal szolgálnak mindazoknak, akik a megoldás részei szeretnének lenni és fontosnak érzik, hogy véletlenül se menjenek el tétlenül egy bántalmazott gyermek mellett, ha módjukban állhat megvédeni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.