Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2014. Április 17. 21:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Gyakorlás a szimulációs térben

Gyakorlás a szimulációs térben

A 62. Lövészzászlóalj alegység parancsnoki állományának célirányos szakmai felkészítését tartották április közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A 62. Lövészzászlóalj idei fő kiképzési célkitűzése, hogy felkészüljön egy ősszel, Várpalotán megrendezésre kerülő zászlóalj szintű harcászati gyakorlatra. A gyakorlat eredményességéhez kiemelt fontosságú a különböző szintű parancsnoki állomány szakmai felkészültsége, illetve tudatos vezetés-irányítási képessége, tudtuk meg Deme László alezredestől a zászlóalj parancsnokától.

A parancsnoki állomány felkészítését a zászlóalj már az év elején megkezdte a szakasz,- századparancsnok és az altiszti állomány elméleti és gyakorlati felkészítésével, amelyek részeként átismételték a harcászati alapelveket és gyakorolták a harcvezetés okmányainak elkészítését is.

A Hódmezővásárhely helyőrség kiképzési objektumainak lehetőségeit kihasználva, a század- és szakaszparancsnokok alegységenként - a Mars rendszer segítségével - század szintű szimulációs parancsnoki gyakorláson vettek részt.

A századparancsnokok a századtörzsek bevonásával feldolgoztak egy támadó harcfeladatról szóló zászlóalj harcparancsot, majd egy „harci nap" keretében végrehajtották az általuk megtervezett feladatot. A század parancsnoka a harcvezető pontjáról térképen irányította az alegységét a szakaszparancsnokoktól érkezett jelentések alapján. A szakaszparancsnokok a szakaszaikat a virtuális térben a számítógépek mellől vezették, így gyakorolva a korábban elsajátított szakmai ismereteket.

Ez idő alatt a szakaszok rajparancsnok helyettesei, harcjármű vezetői, illetve harcjármű irányzói a század kiképző altisztje irányításával, a Kronos rendszer által generált 3D-s környezetben harcászati manővereket és tűzvezetési feladatokat gyakoroltak. Eközben a lövész rajok gyalog állománya a gyakorló téren - a rajparancsnoki állomány vezetésével - raj összekovácsolási foglalkozásokon vett részt.

A kiképzések eredményességét, az őszi komplex harcászati gyakorlat fogja majd igazolni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 10:44, szerda | Helyi

Vasúti kedvezményt ér a kitűnő bizonyítvány

A MÁV-START és a GYSEV is csatlakozott a Fővárosi Nagycirkusz akciójához, melyben a kitűnő bizonyítványú diákok cirkuszi belépőt kapnak.

2022. Június 29. 10:39, szerda | Helyi

Vonattal vagy Volánbusz-járattal a Balaton Soundra és a Balaton körül

Hétfőtől négy napig váltható kedvezményes TravelPass hetijegy

2022. Június 29. 10:27, szerda | Helyi

Díjmentes hazautazást biztosít a MÁV-START és a GYSEV a 15. Győrkőcfesztiválra utazó gyermekeknek

A MÁV-START és a GYSEV díjmentes hazautazást biztosít Győrből a 2022. július 1-3-ig tartó 15. Győrkőcfesztiválon részt vevő gyerekeknek.