Városlista
2023. május 31, szerda - Angéla

Hírek

2014. Április 17. 21:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Búz Csaba hadnagy

Gyakorlás a szimulációs térben

Gyakorlás a szimulációs térben

A 62. Lövészzászlóalj alegység parancsnoki állományának célirányos szakmai felkészítését tartották április közepén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségében.

A 62. Lövészzászlóalj idei fő kiképzési célkitűzése, hogy felkészüljön egy ősszel, Várpalotán megrendezésre kerülő zászlóalj szintű harcászati gyakorlatra. A gyakorlat eredményességéhez kiemelt fontosságú a különböző szintű parancsnoki állomány szakmai felkészültsége, illetve tudatos vezetés-irányítási képessége, tudtuk meg Deme László alezredestől a zászlóalj parancsnokától.

A parancsnoki állomány felkészítését a zászlóalj már az év elején megkezdte a szakasz,- századparancsnok és az altiszti állomány elméleti és gyakorlati felkészítésével, amelyek részeként átismételték a harcászati alapelveket és gyakorolták a harcvezetés okmányainak elkészítését is.

A Hódmezővásárhely helyőrség kiképzési objektumainak lehetőségeit kihasználva, a század- és szakaszparancsnokok alegységenként - a Mars rendszer segítségével - század szintű szimulációs parancsnoki gyakorláson vettek részt.

A századparancsnokok a századtörzsek bevonásával feldolgoztak egy támadó harcfeladatról szóló zászlóalj harcparancsot, majd egy „harci nap" keretében végrehajtották az általuk megtervezett feladatot. A század parancsnoka a harcvezető pontjáról térképen irányította az alegységét a szakaszparancsnokoktól érkezett jelentések alapján. A szakaszparancsnokok a szakaszaikat a virtuális térben a számítógépek mellől vezették, így gyakorolva a korábban elsajátított szakmai ismereteket.

Ez idő alatt a szakaszok rajparancsnok helyettesei, harcjármű vezetői, illetve harcjármű irányzói a század kiképző altisztje irányításával, a Kronos rendszer által generált 3D-s környezetben harcászati manővereket és tűzvezetési feladatokat gyakoroltak. Eközben a lövész rajok gyalog állománya a gyakorló téren - a rajparancsnoki állomány vezetésével - raj összekovácsolási foglalkozásokon vett részt.

A kiképzések eredményességét, az őszi komplex harcászati gyakorlat fogja majd igazolni.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 31. 11:01, szerda | Helyi

Az 5. helyen zárta a szezont a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen ért véget a 2022-23-as szezon a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli számára: Vuk Pavlovic csapata megnyerte a Dunaharaszti elleni párharcot az NB I/B Zöld csoportjában, így az 5. helyen végzett.

2023. Május 25. 10:50, csütörtök | Helyi

Gyermeknap a Gyermekvasúton

Vasárnap a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat a hűvösvölgyi végállomáson.

2023. Május 24. 14:51, szerda | Helyi

Újra elérhető a Tokaji Borongoló napijegy és ismét jár a Tokajbusz

Május 24-től ismét elérhetővé válik a MÁV-START és a Volánbusz közös jegyterméke, a Tokaji Borongoló napijegy.

2023. Május 24. 11:40, szerda | Helyi

Az 5. hellyel búcsúzna a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli

Rendhagyó módon május 25-én, csütörtökön játssza a 2022-23-as szezon utolsó mérkőzését a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.