Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2022. December 19. 14:24, hétfő | Sport

Gender Tamás Junior és a MOTAM együtt halad tovább a Forma-1 felé vezető úton

Gender Tamás Junior és a MOTAM együtt halad tovább a Forma-1 felé vezető úton

Fiatal versenyzőnk sporttevékenységének kommunikációja egy komoly szakmai mérföldkőhöz érkezett azzal, hogy újabb élvonalbeli gokartos sportolóként csatlakozik a TRP Hungary menedzsment üzletágának csapatához!


A Motorsport Talent Management eddigi fennállásának legfiatalabb sportolójaként csatlakozik, Gender Tamás Junior a MOTAM által képviselt autó-motorversenyzők csapatához. A 12 esztendős tehetség a gokartozás fellegvárában, Olaszországban, a Parolin Racing Kart színeiben készül arra, hogy 2030-ra eljusson a Forma-1-be. Ezzel tovább erősödik a Motorsport Talent Management csapata a gokartozás legerősebb sorozatainak számító WSK, Champions of the Future és CIK-FIA bajnokságokban: az OK kategóriában versenyző Molnár Martin mellett Gender Tamás Junior pályafutásának egyengetésében is részt vesz majd a MOTAM csapata.


Gender Tamás Junior szó szerint beleszületett a versenyzésbe, ez édesapjának köszönhető, aki a legsikeresebb magyar formulaautós csapat, a Gender Racing Team alapítója. Tamás kisgyerekkora óta gokartozik, jelenleg 12 évesen a legendás olasz Parolin Racing Kart gyári versenyzője. Ő az első magyar tehetség, akinek lehetősége nyílik a Parolin színeiben, a gokartozás fellegvárának tekinthető olasz bajnokságokban edződni, és felkészülni a további, formulaautós karrierre. Tamás jelenlegi csapatánál olyan Forma-1-es pilóták is versenyeztek, mint Lewis Hamilton, Nico Rosberg vagy Giancarlo Fisichella. Professzionális felkészítéséhez a legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek csatlakoztak. 2022-ben az eredményei alapján bekerült a HUMDA Academy programba is, ami tovább erősíti jelenleg is kiváló támogatói hátterét. Ezekkel a kiemelkedő sportszakmai lehetőségekkel a végcél, hogy versenyzőnk akár már 2030-ra – újabb magyar versenyzőként - bekerülhessen a Forma-1-mezőnyébe.
„Üdvözöljük Tomikát a MOTAM csapatában, nagyon örülünk annak, hogy részt vehetünk a folyamatban, amely során élvonalbeli autóversenyző válik majd belőle. Az édesapját az autósport világában senkinek sem kell bemutatni, ezért is megtisztelő a számunkra, hogy az eddigi munkánk elismeréseként felkért minket, hogy segítsük Tomika pályafutását. Külön öröm a számomra, hogy a Gender család és Molnár Martin családja remek kapcsolatot ápol, és azon leszünk, hogy egy csapatot alkotva a lehető legmagasabbra juttassuk a fiatalokat” – nyilatkozta Őry Tamás, a MOTAM ügyvezető igazgatója.”


Gender Tamás, Tomika édesapja hozzátette: „A nemzetközi élsportban csak csapatmunkával lehet előrébb jutni, ezért nagyon örülök, hogy létrejött Magyarországon a MOTAM. Jó döntéseket hozni, jó lépéseket tenni csak úgy lehet, ha alaposan feltérképezzük az autósportok bonyolult útvesztőjét és minden téren felkészítjük a fiatal versenyzőket a rájuk váró kihívásokra, valamint megteremtjük nekik a lehető legjobb körülményeket. Szeretett sportágunkban a kommunikáció és a marketing napjainkban életbevágóan fontos szakmai területek! Úgy gondolom, ezekben a MOTAM nagyon sokat tud segíteni nekünk! Őry Tamás nagyon komoly, évtizedes tapasztalatokkal rendelkezik a sportágunk több fontos szakmai területén és az általa az elmúlt években felépített kiváló szakmai csapattal már eddig is sok sikeres projektet valósított meg a hazai és nemzetközi technikai sportéletben, úgy hogy ezért is nagyon várjuk, hogy most élesben is elkezdődhessen a közös munka.”


MOTAM: Magyarországon egyedülálló sportmenedzsment program
A Motorsport Talent Management (MOTAM) a TRP Hungary 2021-ben létrehozott ága, amelynek célja, hogy a sikeres események mellett sportolók előmenetelét is segítse. A MOTAM a szponzoráció, a sportszakmai menedzselés, a fizikai és mentális felkészítés, a kommunikáció és a jogi háttér terén is szolgáltatásokat nyújt a felkarolt versenyzőknek, akik a pályafutásuk minden elemében szakemberek segítségére támaszkodhatnak a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében.
Kiválasztásuk egyik szempontja a Fit4Race szakvéleménye, a program a MOTAM együttműködő partnere a versenyzők fizikai és mentális felkészítése terén. Menedzsment üzletágunk kiemelten foglalkozik a gyorsasági autóversenyzés, az enduro motorozás, valamint a raliversenyzés tehetségeinek gondozásával.


A MOTAM egyebek mellett a Rotax Max Challenge Euro Trophy, a WSK, a Champions of the Future, a CIK-FIA gokart-bajnokságokban, a BTCC betétfutamaként működő MINI Challenge-ben, a FIM EnduroGP-világbajnokságban és a FIM SuperEnduro-világbajnokságban versenyeztetett pilótákat, kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik az Egyesült Királyságban és Olaszországban is.
A sportmenedzsment mellett innovatív üzleti és oktatási koncepciók kidolgozása és megvalósítása is a MOTAM tevékenységei közé tartoznak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.

2024. Július 23. 08:15, kedd | Sport

Konferencia-liga - Meccs nélkül jutott tovább a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia FC mérkőzés nélkül jutott tovább a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mert ellenfelét, az ukrán SC Dnyipro-1 csapatát kizárta az európai szövetség (UEFA).

2024. Július 23. 08:12, kedd | Sport

A Ferencváros új edzője energikus futballt vár

Pascal Jansen vezetőedző energikus futballt vár kedden a Ferencváros labdarúgócsapatától a The New Saints elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.