Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Február 19. 18:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Szöveg: Búz Csaba hadnagy Fotó: a szerző és Szalka Miklós őrvezető

Futónap a Bocskai-dandárnál

Futónap a Bocskai-dandárnál

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és hódmezővásárhelyi katonái is csatlakoztak a Nemzetközi Katonai Sporttanács futónapjához február 17-én.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács (Counsil International du Sport Militarie− CISM) mint 2006 óta minden évben idén is megrendezte hagyományos, CISM Run Day elnevezésű futóversenyét a CISM tagországok részvételével, amelyhez ebben ez évben másodszor csatlakoztak a Magyar Honvédség katonái.


A futásra a hideg idő - Debrecenben -3 fok volt a kezdéskor - és az alakulat határvédelmi feladatban való leterheltsége ellenére is a két helyőrségben összesen közel ötvenen jelentkeztek. A sporttiszt iránymutatásával megtartott bemelegítéseket követően a résztvevők nekivágtak az előre kijelölt útvonalnak. A futásnál nem volt időkorlát meghatározva, ezért mindenki a saját tempójával teljesítette az 5600 méteres távot, ami a folyamatos sportfoglalkozásoknak köszönhetően senkinek sem jelentett nagyobb kihívást.

Az esemény végén, a levezető nyújtógyakorlatokat követően a CISM Run Day futónapot teljesítők egy névre szóló emléklapot kaptak és folytatták a feladataikat.

A Nemzetközi Katonai Sporttanács elnevezésű kezdeményezés 1948-ban született meg Franciaországban, alapítója Henri Debrus volt, aki francia, belga, holland, dán és luxemburgi katonák bevonásával hozta létre a „Counsil International du Sport Militarie” nevű szervezetet azzal a céllal, hogy a világháborúkat követően a sporton keresztül népszerűsítsék a békét a nemzetek hadseregei között.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: