Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2014. Április 25. 09:01, péntek | Helyi sport
Forrás: (Göbl Vilmos-sajtóreferens)

Futás a múltba - tömegfutóverseny Földeák és Óföldeák között több mint 700 versenyzővel

Futás a múltba - tömegfutóverseny Földeák és Óföldeák között több mint 700 versenyzővel

A Földeáki Návay Lajos Általános Iskola és a Návay Lajos Diáksport Egyesület közös szervezésében 2014. április 25-én immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a "Futás a múltba" elnevezésű tömegfutó- és csapatverseny, amelynek

A szervezők szerint a múlt tisztelete nélkül nincs jövő. A versenyen való részvétellel a futók elsősorban tisztelegnek őseik előtt, másodsorban pedig egy kellemes és egészséges családi programon vesznek részt, hiszen ezen a napon a családok együtt mozognak, apuka a kisiskolás fiával, anyuka az óvodás leánykájával, a nagyszülők az unokákkal. Az eseményre több mint 700 versenyző nevezett.

Az esemény fővédnöke: Lázár János országgyűlési képviselő, védnökök: Farkas Éva tankerületi igazgató, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere. Szakmai támogató a Csongrád Megyei Atlétikai Szövetség. A versenybizottság elnöke Tóth Imre igazgató, tagjai: Vezsenyi László, Dobsáné Oláh Katalin.

A díjakat 16 óra 30 perctől Lázár János országgyűlési képviselő, Barna Gábor a KLIK Makói Tankerületének tanügyigazgatási referense, Tóth Imre a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola igazgatója, Vízhányó Gábor a Návay Diáksport Egyesület elnöke, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere és Dr. Varga Károly Pharmacia Bt. ügyvezető igazgatója adja át.

Program:

  • 15.15 A tömegfutó-verseny rajtja Földeák Hoffmann-telepről (6922, Földeák, Tanya 102/1. sz. alatt). A táv: 4910 m.

Indít: Vass Imre Földeák község polgármestere

20 kategóriában az óvodástól a +55 évesekig.

  • 16.10 A tömegfutó-verseny utolsó résztvevői is célba érnek az óföldeáki erődtemplomhoz. (Amíg a 20 kategória okleveleit megírják, addig kb.
  • 16.15 Rajtolnak az iskolai csapatok a 6 x 800 m-es váltófutásban.)
  • 16.35 A váltófutás várható vége.

Ezután azonnal a színpadon kezdünk az eredményhirdetéssel. A 2007-es fiúktól a +55-ig 20 kategóriában oklevél, érem, serlegek átadása, a váltók eredményhirdetése, tombolasorsolás. (A távot teljesítők között sportszereket, fődíjként egy kerékpárt sorsolunk ki.)

MEGKÖZELÍTÉS: Földeák Csongrád megyében Makó és Hódmezővásárhely között elterülő 3304 fős település. Közúton Hódmezővásárhely felől 18 km-re, Makó felől 12 km-re található a 4415-ös számú út mentén.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,

2022. Július 01. 06:00, péntek | Belföld

Halálos üzemi baleset történt Kincsesbányán

Halálos üzemi baleset történt csütörtök délelőtt a Fejér megyei Kincsesbányán:

2022. Július 01. 05:00, péntek | Belföld

Csak kisebb enyhülést hoz a hétvégén érkező hidegfront

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség nem sokat enyhül.

2022. Június 30. 19:10, csütörtök | Életmód

Az egész Marsot körbefotózta a kínai űrszonda

A Mars egész felszínét körbefotózta a kínai Tienven-1 űrszonda és a Csu-Zsung marsjáró tavaly május óta - közölte a kínai űrhivatal szerdán.