Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Április 25. 09:01, péntek | Helyi sport
Forrás: (Göbl Vilmos-sajtóreferens)

Futás a múltba - tömegfutóverseny Földeák és Óföldeák között több mint 700 versenyzővel

Futás a múltba - tömegfutóverseny Földeák és Óföldeák között több mint 700 versenyzővel

A Földeáki Návay Lajos Általános Iskola és a Návay Lajos Diáksport Egyesület közös szervezésében 2014. április 25-én immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a "Futás a múltba" elnevezésű tömegfutó- és csapatverseny, amelynek

A szervezők szerint a múlt tisztelete nélkül nincs jövő. A versenyen való részvétellel a futók elsősorban tisztelegnek őseik előtt, másodsorban pedig egy kellemes és egészséges családi programon vesznek részt, hiszen ezen a napon a családok együtt mozognak, apuka a kisiskolás fiával, anyuka az óvodás leánykájával, a nagyszülők az unokákkal. Az eseményre több mint 700 versenyző nevezett.

Az esemény fővédnöke: Lázár János országgyűlési képviselő, védnökök: Farkas Éva tankerületi igazgató, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere. Szakmai támogató a Csongrád Megyei Atlétikai Szövetség. A versenybizottság elnöke Tóth Imre igazgató, tagjai: Vezsenyi László, Dobsáné Oláh Katalin.

A díjakat 16 óra 30 perctől Lázár János országgyűlési képviselő, Barna Gábor a KLIK Makói Tankerületének tanügyigazgatási referense, Tóth Imre a Földeáki Návay Lajos Általános Iskola igazgatója, Vízhányó Gábor a Návay Diáksport Egyesület elnöke, Hajnal Gábor Óföldeák polgármestere és Dr. Varga Károly Pharmacia Bt. ügyvezető igazgatója adja át.

Program:

  • 15.15 A tömegfutó-verseny rajtja Földeák Hoffmann-telepről (6922, Földeák, Tanya 102/1. sz. alatt). A táv: 4910 m.

Indít: Vass Imre Földeák község polgármestere

20 kategóriában az óvodástól a +55 évesekig.

  • 16.10 A tömegfutó-verseny utolsó résztvevői is célba érnek az óföldeáki erődtemplomhoz. (Amíg a 20 kategória okleveleit megírják, addig kb.
  • 16.15 Rajtolnak az iskolai csapatok a 6 x 800 m-es váltófutásban.)
  • 16.35 A váltófutás várható vége.

Ezután azonnal a színpadon kezdünk az eredményhirdetéssel. A 2007-es fiúktól a +55-ig 20 kategóriában oklevél, érem, serlegek átadása, a váltók eredményhirdetése, tombolasorsolás. (A távot teljesítők között sportszereket, fődíjként egy kerékpárt sorsolunk ki.)

MEGKÖZELÍTÉS: Földeák Csongrád megyében Makó és Hódmezővásárhely között elterülő 3304 fős település. Közúton Hódmezővásárhely felől 18 km-re, Makó felől 12 km-re található a 4415-ös számú út mentén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak