Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 11. 12:00, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Francia Riviérán nyaraltatta 6400 dolgozóját egy kínai milliárdos

Francia Riviérán nyaraltatta 6400 dolgozóját egy kínai milliárdos

Cégének 6400 alkalmazottját fizette be franciaországi kirándulásra egy kínai milliárdos, Li Csin-jüan, a Tiens Group tulajdonosa, aki ezzel "megalkotta" a Franciaországba látogató legnépesebb turistacsoportot.

Számolt be a South China Morning Post című hongkongi lap a hétvégén.
Li Párizsban 140 szállodát foglaltatott le, Cannes-ben pedig 79 négy-, illetve ötcsillagos hotelben 4760 szoba állt a kínai turistasereg rendelkezésére. Szállításukra 146 busz állt készenlétben. Mire mindenki célba ért, 84 repülőgépnek kellett leszállnia. Az óriáscsoport két TGV-különvonattal utazott Párizsból a francia Riviérára.

A beszámolókból az derült ki, hogy a négynapos kirándulásnak nem mellékes eleme volt a vásárlás, de a programból sem az Eiffel-torony, sem a Louvre, sem a Moulin Rouge kabaréja nem maradt ki. A luxuscikkeket forgalmazó Galeries Lafayette egy napra a messziről jött vendégek "tiszteletére" mindenki más számára bezárt, az üzletek előtt csak kínaiak álltak és vártak békésen a sorukra.

Francia turisztikai szakemberek becslése szerint ennek az egyetlen kínai "giga-turistacsoportnak" az útja 13-20 millió euró (4-6 milliárd forint) bevételt jelent a francia idegenforgalmi szektornak.
A kínai csoport a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mivel sikerült a madártávlatból olvasható leghosszabb, emberek alkotta mondatot megformálniuk, ami valahogy úgy szólt: "A Tiens álma Nizza, a francia Riviérán".
Li hírek részt vett a második világháború európai befejezésének 70. évfordulóját ünneplő felvonuláson is, és egy amerikai dzsipben állva tisztelgett a tömegnek, benne honfitársainak.

A francia utazásszervező szerint mindenki rendkívül elégedett, de kiemelte, a ritka akcióra fel kellett készíteni a közszolgáltatókat, a turisztikai szakembereket, éttermeket, üzleteket és a divatcégek képviselőit is.
Az 57 éves Li Csin-jüan, aki szerepel a dollármilliárdosok Forbes-féle 2011-es listáján, vállalatának 20 éves születésnapját kívánta ily módon megünnepelni. Az 1995-ben alapított cég, amely körülbelül 12 ezer embernek ad munkát, turisztikai szolgáltatással, kereskedelemmel, szépségápolási cikkek adásvételével foglalkozik, de a logisztikai, a pénzügyi és az ingatlanfejlesztési szektorban is érdekelt.

A különleges elbánásban részesülő kínai csoport mintegy tucatnyi legmagasabb beosztású tagját gálavacsorán fogadta Laurent Fabius francia külügyminiszter, aki kifejezte, országa bízik benne, hogy 2020-ig 100 millió külföldi turistát fogadhat, s főleg a távol-keleti látogatók számának növelésére lát lehetőséget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.