Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 05. 17:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Folytatódik a ceglédi vasútvonal felújítása

Folytatódik keddtől a ceglédi vasútvonal felújítása.

A Mávinform az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében azt írta: a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonal a főváros agglomerációjának legnagyobb forgalmú pályája, naponta több mint 210 személyszállító és 50 tehervonat közlekedik. Évente több mint 11 millióan utaznak ezen a vonalon.

Tavaly a Nyugati pályaudvar és a Városliget elágazás közötti szakasz átépítésével kezdődött a vonal felújítása, ez április 6-tól a Vecsés¬-Üllő-Monor szakaszon folytatódik, és több fázisban, várhatóan az ősz végéig tart. Az idei munkákat a MÁV 20 milliárd forintos kormányzati támogatással valósítja meg - tették hozzá.

A felújítás miatt április 6-tól június 18-ig a menetrendben is lesznek változások. Az S50-es járatok helyett váltakozó szakaszokon (Vecsés-Üllő-Monor) pótlóbuszokra kell átszállni. Néhány vonat kivételével a vonatok a Nyugati pályaudvarról korábban indulnak és később érkeznek oda, a főváros és Cegléd között ideiglenesen hosszabb lesz a menetidő. Egyes vonatok eltérő megállási renddel vagy nem teljes útvonalukon járnak, illetve a teljes útvonalon szünetel a közlekedésük - fejtették ki.

A MÁV az utazóknak azt ajánlja, hogy indulásuk előtt tájékozódjanak a menetrendekről a megújult Elvirán, illetve a MÁV mobilalkalmazás menetrendi keresőjében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni