Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Június 11. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: police.hu

Folytatja az eljárást a buszban felejtett, pénteken elhunyt kislány ügyében

Folytatja az eljárást a buszban felejtett, pénteken elhunyt kislány ügyében

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást a buszban felejtett négyéves kislány ügyében, miután a gyermek pénteken elhunyt - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Mári Ilona elmondta: a továbbiakban halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség az eset körülményeit.

A kislányt a debreceni gyermekklinika intenzív osztályán ápolták. A Debreceni Egyetem (DE) sajtószolgálata péntek délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az intenzív osztály szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a kislány életét, de a legmagasabb szintű ellátás ellenére a gyermek meghalt.

Korábban a szoljon.hu adott hírt arról, hogy "életveszélyes állapotban vittek kórházba egy négyéves kislányt, akit egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek kedd reggel Tomajmonostorán és csak délután találtak rá".

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje az MTI-nek akkor megerősítette: a mentők a kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, Debrecenbe.

A megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte, hogy még aznap eljárást indított a Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni