Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2016. Január 27. 20:01, szerda | Helyi
Forrás: Benkő László

Folynak az előkészületek az ifjúsági úszó EB-re

Folynak az előkészületek az ifjúsági úszó EB-re

Hódmezővásárhelyre látogatott dr. Tóth Ákos, a hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó Európa-bajnokság versenyigazgatója.

A július 6-10-i nemzetközi viadal előkészületeiről Almási István polgármester, dr. Tóth Ákos és Benkő Zsolt a verseny szervezőbizottságának elnöke, önkormányzati képviselő a Gyarmati Dezső Sportuszodában tájékoztatta a sajtó munkatársait.

Almási István polgármester az ifjúsági Európa-bajnokság előkészületi munkáiról beszélt. Elmondta, hogy a Török Sándor Strandfürdő és a Gyarmati Dezső Sportuszoda felújítása folyamatosan zajlik.

Az újonnan épülő hasznos alapterület 2321 m². A fedett uszodában a nagymedence körüli munkálatok már befejeződtek, jelenleg a tanmedence felújítása folyik. Az épület nyílászáróinak cseréje megtörtént, az öltözőkben az öltözőszekrényeket és padokat fogják cserélni, valamint a közösségi tereket kifesteni. A bemelegítő medencénél az alagsor és a medencetér elkészült, a feszített víztükör rendszerének kialakítását végzik jelenleg az építők. A kiszolgáló helyiségek és a gépészeti tér külső falai állnak, megkezdték az elektromos alapvezetékek kiépítését. A régi lelátók lebontásával egy nagyobb alapterületű edzőterem, öltöző, vizes blokk, valamint egy karbantartó műhely, szociális helyiségek és iroda kap elhelyezést.

A tervezés és építkezés összértéke 1 milliárd 243 millió Ft. Az eredménykijelző, uszodatechnika, vagyonvédelmi rendszer, hangosítás, informatikai hálózat részben kiépült. Az informatikai vezetékes és vezeték nélküli rendszer fejlesztése, valamint a vagyonvédelmi rendszer kiépítése még megoldásra vár. A fejlesztések várhatóan tavasszal - tervek szerint április végén - fognak befejeződni, így próbaüzemre is lesz idő az Ifjúsági Európa Bajnokság megrendezéséig.

Dr. Tóth Ákos a hódmezővásárhelyi ifjúsági úszó Európa-bajnokság versenyigazgatója beszédében kiemelte, hogy nagy esemény előtt áll a Magyar Úszó Szövetség, mivel jelentős sportesemény lett Európában az ifjúsági Európa-bajnokság. Visszatekintett az EB-k történetére, a versenyzőkre, kihangsúlyozta, hogy 2001. óta 52 aranyérmet nyertek úszóink. Sikeresnek látja az előkészületi munkálatokat, a mindenre kiterjedő figyelmet és gondosságot pedig megnyugtatónak tartja. Nagyon sok munka vár még a szervező bizottságra de bízik abban, hogy az ifjúsági OB (amely szintén nyáron lesz) jó tapasztalatokat fog hozni és egy nagyszerű Ifjúsági Európa Bajnokságot fognak rendezni.

Benkő Zsolt a verseny szervezőbizottságának elnöke hangsúlyozta, hogy komoly beruházások folynak a Strandfürdő területén, amely remélhetőleg a jövőnek is szól. Továbbra is várják az angolul társalgási szinten beszélő önkéntesek jelentkezését, akiket tolmácsolásra és a csapatok mellé kívánnak beosztani. Az önkéntesek az EB hivatalos honlapjáról tudják letölteni a jelentkezési ívet. Fontos feladat még a szállás és utaztatás megszervezése, megfelelő körülmények biztosítása a csapatok számára. A bizottságnak még nagyon sok feladatot kell a következő hetekben megoldania, hogy egy sikeres ifjúsági EB-t tudjanak lebonyolítani Hódmezővásárhelyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni