Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 26. 14:09, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

Folyamatosan fejleszt a cég

Folyamatosan fejleszt a cég

A gyulai székhelyű Körös–Maros Biofarm Szarvasmarha-tenyésztő Kft. nyerte el idén a Budapest Bank Partner-díját – közölte a pénzintézet.

A Budapest Bank 2011-ben – az immár harmadik alkalommal – meghirdetett Partner-díj pályázatában arra kérte a vállalkozásokat, hogy mutassák be, milyen eredményes együttműködést alakítottak ki más helyi és regionális vállalatokkal vagy intézményekkel. A pályázatokból kitűnt, hogy az elmúlt években a cégek számos intézkedést hoztak a partnerség jegyében: összefogtak más vállalkozásokkal, hogy együtt új piacokat szerezzenek, személyes kapcsolattartás révén ismerték meg a vevők igényeit, a beszállítóikkal hosszú távú keretszerződéseket kötöttek – olvasható a közleményben.

A bank vezetőiből és külső szakértőkből álló zsűri döntése, illetve a bank honlapján leadott szavazatok alapján idén a gyulai székhelyű Körös–Maros Biofarm Szarvasmarha-tenyésztő Kft. nyerte el az első helyezést. A zsűri elsősorban azt díjazta, hogy a vállalkozás a magyarországi egyetemek és kutatóközpontok szakmai vezetésével számos kutatás-fejlesztési programban vesz részt, ezzel termékskálája bővítése mellett az ökológiai gazdálkodás népszerűsítéséhez is hozzájárul.

A győztes kft. 65 munkavállalót foglalkoztat, nettó árbevétele 2011-ben 784,29 millió forint volt, amelyből az exportbevétel több mint 353 millió forintot tett ki – közölte a cég. A kft. számos európai uniós projektet hajtott végre 2003 és 2011 között. Napjainkban szarvasmarhatelepeik korszerűsítését végzik, mintegy 1,2 milliárd forintos beruházási költséggel.

A Budapest Bank pályázatán második lett a fémmegmunkálással foglalkozó téti Sokoró Kft., amely környékének legnagyobb munkáltatójaként 50 környező településről mintegy 580 dolgozót foglakoztat. A bronzérmes a budapesti mérőműszergyártó Nivelco Kft. lett; a cég korrekt üzletpolitikája révén hosszú évek óta ugyanazokkal a megbízható szállítókkal dolgozik együtt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során