Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Október 03. 15:57, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Fölényes győzelemmel kezdett hazai pályán is a Kosársuli!

Fölényes győzelemmel kezdett hazai pályán is a Kosársuli!

A NYÍKSE elleni kettős sikert követően a Dávid Kornél Akadémiát fogadta pénteken a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli.

Mind az U20-as, mind pedig a felnőttcsapat remek játékkal, tükörsimán múlta felül ellenfelét, így amellett, hogy megadta az alaphangot a szezonhoz hazai környezetben is, két fordulót követően hibátlan mérleggel áll a tabella élmezőnyében.

Ugyanazzal a kerettel számolhatott Slobodan Kalinic vezetőedző, mint Nyíregyházán, hiszen sérülés miatt Balogh, Knyur és Pinnyey sem bevethető egyelőre. A forgatókönyv is hasonlóan alakult, hiszen a saját nevelésű fiatal vásárhelyi játékosok ezúttal is bőven lehetőséget kaptak, és éltek is vele – rögtön a meccs elején Borbáth nyitott egy triplával, ami egy 7-0-s széria kezdete is volt egyben. Innen ugyan még volt válasza az első fordulóban a Pénzügyőrt verő székesfehérváriaknak, amire Slobodan Kalinic időkéréssel reagált (7-5, 4. perc), ám ezt követően már kialakította azt a különbséget a Kosársuli, ami az egész meccs során csak nőtt és nőtt. A Varga testvérek és Pavlovic összjátékai, majd Kelemen két triplája után lépett el a csapat, majd Bodócsi hármasánál, hét perc után már tíz pont volt a különbség (20-10). Háromperces csendet és 11-0-s vásárhelyi rohamot tört meg a negyed végén, 26-10-nél a DKKA, az első negyed 28-12-es eredményét pedig Borbáth látványos megoldása állította be.

A sokpasszos, intenzív támadójátékból és az ezúttal is jól működő védekezésből a második negyedre sem vett vissza a Kosársuli, a védőlepattanókból bátor, helyenként különösen látványos, pontos befejezések következtek. Varga Ákos és Varga Zalán felváltva szórták a kosarakat, de a meccsbe jól beszálló Kass és Bősz is frissítést jelentett az egyébként is abszolút működő gépezetnek. Hiába kért időt a negyed közepén a fiatal játékosait olykor alaposan leteremtő fehérvári vezetőedző, a korábban az olasz férfiválogatottnál és az euroligás Milánónál is dolgozó Andrea Turchetto, a 17. percben átlépte a különbség a húsz pontot, majd egy újabb 11-0-s sorozatnak köszönhetően a félidő végére a huszonötöt is. A 46-19-es Kosársuli-vezetést a szünetre Kelemen kettese szolgáltatta.

A pihenőt követően lendületesebb játékra kapcsolt a DKKA, és ugyan többször már a harmincat is súrolta a vásárhelyi előny, Simon vezetésével sikerült közelebb zárkózniuk a vendégeknek. A negyed közepén, 55-33-nál picit leült a meccs, mindkét csapatnál akadtak hibák, három percig egyik háló sem rezgett, ám a negyed végén Bodócsi és Borbáth triplája kirángatta ebből az állapotból a Kosársulit.

A 63-37-es állás az utolsó negyed kezdetén pedig lehetőséget adott arra Slobodan Kalinicnek, hogy a vásárhelyi fiatalokat főszerepbe helyezze. Bodócsi és Borbáth mellett Bősz, Karsai, majd Megyesi is bőven esélyt kapott (az átlagéletkor 20 év alatt volt), a vagányul irányító Bősz hárompontosa léptette át a harmincon a különbséget (73-41, 35. perc), és újabb debütálónak is tapsolt a szépszámú közönség: a 2005-ös születésű tehetség, Utasi Zsombor az utolsó öt percet a pályán töltötte, és négy lepattanóval mutatkozott be. A végén Bodócsi szórta meg magát, a 80-51-es eredményt Büki hármasa állította be.

A Kosársuli meggyőző játékkal nyerte meg a második meccsét is, és az egyperces gyászszünet mellett a pályán is méltó módon emlékezett meg a vásárhelyi sportélet örök krónikásáról, az operatőrként az egyesület életét hosszú-hosszú évekig kísérő, nemrégiben elhunyt Hűvös Oszkárról.

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Dávid Kornél KA 80-51 (28-12, 18-7, 17-18, 17-14)


Hódtói Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Varga, Földi, Drenyovszki

Kosársuli: Pavlovic 8, Borbáth 8/6, Varga Á. 15, Bálint 4, Varga Z. 11
Cserék: Kelemen 12/6, Kass 6, Bodócsi 13/9, Bősz 3/3, Karsai -, Megyesi -, Utasi -
Vezetőedző: Slobodan Kalinic

DKKA: Simon 11/3, Molnár 5/3, Büki 13/6, Hegedűs 1, Dordevic 8
Cserék: Szalczgruber 7, Denk 4, Ujhelyi 2, Éder -, Keller -
Vezetőedző: Andrea Turchetto

Slobodan Kalinic értékelése: „Kemény meccs volt egy olyan csapat ellen, amelyet nem ismertünk előzetesen. Jó játékosaik vannak, de sikeresen érvényesíteni tudtuk a taktikánkat, és az elejétől a végéig szépen összedolgozva nyertünk.”

Az U20-as csapat is simán győzött és ezúttal is száz pont fölé jutott: 63 lepattanót gyűjtve (!) 112-40-re ütötte ki az akadémistákat. Bősz tripla-duplázott (10 pont, 12 assziszt, 12 lepattanó), Megyesi dupla-duplázott (20 pont, 17 lepattanó), de Utasi (24 pont) és Karsai (20 pont) játéka is kiemelendő.

Folytatás október 9-én, vasárnap a Dunaharaszti otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.