Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 10. 10:40, kedd | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Fölényes győzelem a Hepp-kupában

Fölényes győzelem a Hepp-kupában

Nagy arányú, 51 pontos sikerrel lépett tovább a Hepp Ferenc Emlékkupában az NBII-es Békéscsaba elleni, idegenbeli győzelmét követően a Vásárhelyi Kosársuli.

Utasi Gábor mester fiai végig kezükben tartották a mérkőzést, ami jó önbizalomszerzési lehetőség volt a Bonyhád elleni hétvégi bajnoki előtt. A Tolna megyeiek elleni NBI B-s találkozót október 14-én szombaton 18:30-kor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

Szokatlan kezdő ötössel indította a meccset a Kosársuli. Utasi Gábor edző ugyanis úgy gondolta, hogy a találkozó remek alkalom lehet arra, hogy több féle védekezési és támadási variációt is kipróbáljon csapatával. Ezek között volt, ami bevált és volt, ami nem… Ennek ellenére az első periódusban a hazai Czifrák két triplája után (melyek közül az egyik egy klasszikus palánkos volt) 9 percig nem kaptak kosarat a vásárhelyiek, így már az első játékrészben tetemes, 19 pontos előnyt tudhatott zsebében a vendégalakulat.

Vas Péterék végig kezükben tartották a találkozó irányítását, így azok is több lehetőséghez jutottak, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak eddig. A csabaiak a kezdeti megilletődöttség után magukra találtak, a második negyedben többnyire távolról voltak eredményesek. A mérkőzésen azonban nem született meglepetés, mivel a Hódmezővásárhely egy ragyogó hajrával fölényes, 51 pontos győzelmet aratott a végig jó hangulatú, sportszerű összecsapáson.

Jó hír, hogy a vásárhelyi nézőknek már nem kell sokáig újabb kosárlabda mérkőzésre várniuk, mivel a Kosársuli 2017 október 14-én szombaton 18:30-tól ismét a Hódtói Sportcsarnokban lép pályára. Akkor az utóbbi években is remekül szereplő, és mumusnak számító, a békéscsabaiaknál jóval nagyobb játékerőt képviselő Bonyhádot fogadják hazai pályán. A derbit továbbra is ingyenesen tekinthetik meg a szurkolók.

Békéscsabai KK - Vásárhelyi Kosársuli 50-101 (6-25 18-27 14-19 12-30)
Hepp Ferenc Emlékkupa mérkőzés, Békés Csaba, 20 néző.
Játékvezető: Borgula és Kátay

Kosársuli: Pavlovic 9, Vas 9/9, Gajic 8/3, Molnár 12/3, Rostás 6
csere: Szabó P 10/3, Varga Z 9/3, Béres 14/6, Kelemen 10/6, Szarka 10, Bálint 4
edző: Utasi Gábor

Utasi Gábor: „Gratulálok a csapatnak a továbbjutáshoz!”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.