Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. November 30. 14:54, hétfő | Helyi
Forrás: Elek András sajtó- és kommunikációs munkatárs

Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában

Fodor József emlékkiállítás az Alföldi Galériában

Idén lenne 80 éves Vásárhely \"krónikás festője\"

Nagyszabású, gyűjteményes kiállítás nyílik Fodor József (1935-2007) festőművész munkásságából december 12-én, szombaton déli 12 órakor Hódmezővásárhelyen, az Alföldi Galériában.

A megnyitó vendégeit Almási István, a dél-alföldi város polgármestere köszönti, a tárlatot Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő nyitja meg. A legvásárhelyibb vásárhelyi festőművész életművét Feledy Balázs művészeti író, a kiállítás kurátora méltatja.

Fodor József fél évszázadot átívelő művészi pályája alatt a vásárhelyi festőiskola mestereként örökítette tovább az alföldi realizmust. Képeinek zömén szűkebb környezetének táji szépségeiről, emberi és társadalmi eseményeiről számolt be. A krónikás festőnek is nevezett Fodor József életművéből nyíló emlékkiállítás február közepéig tekinthető meg a Kossuth téri kiállítóhelyen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.