Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Március 18. 14:01, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Fizetni kell egyes bölcsődékben

Fizetni kell egyes bölcsődékben

Több fővárosi kerületben még nem döntötték el, hogy kell-e majd fizetni a bölcsődei gondozásért.

Több nagyvárosban, így Érden, Zalaegerszegen és Szolnokon már bevezették a gondozási díjat a városi fenntartású bölcsődékben. Az Inforádió összefoglalója.

Az Országgyűlés a múlt év végén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek része volt a gyermekvédelmi törvények módosítása is. A szabályozás lehetővé tette, hogy az étkezésért fizetendő díjon felül a fenntartó döntésétől függően a bölcsődei gondozásért is külön személyi térítési díjat állapítsanak meg.

Zalaegerszegen januártól, Szolnokon pedig februártól már kérnek gondozási díjat a városi bölcsődékben, az előbbi településen napi 240 forintot, az utóbbin 236 forintot.

Gödöllőn is fizetni kell, az önkormányzat három bölcsődét tart fenn - mondta Gémesi György polgármester. Hozzátette: ha ingyenes maradt volna az ellátás, akkor vándorlás indulhatott volna el a települések között, és előfordulhatott volna, hogy a helyi lakosoknak nem tudnak biztosítani férőhelyet. A bevétel a működési körülményeket javítja - emelte ki.

Legfeljebb havi tízezer forintos gondozási díjat kell majd fizetniük szeptembertől az érdi bölcsődések szüleinek, mert a megyei jogú város önkormányzata nem tudja tovább finanszírozni a két gyermekintézményt - mondta a település alpolgármestere, Segesdi János.

Várhatóan nem kell majd fizetni a bölcsődei szolgáltatásokért Kispesten - mondta a polgármester. Gajda Péter közölte: biztosítani tudják az öt intézmény működését.

A III. kerületben még nem döntöttek arról, hogy kell e majd fizetni a bölcsődei szolgáltatásokért a szülőknek. Gallóné Nagy Judit, a polgármesteri hivatal szociális szolgálatának főosztályvezetője szerint kezdeményezik a képviselő testületi ülésen, hogy jelképes összeggel támogassák a szülők a bölcsődéket.

Az InfoRádió megkeresésére az V. kerületben az közölték, hogy nem kérnek pénzt a bölcsődei szolgáltatásokért, a XI. kerületben pedig csak március közepén döntenek a kérdésről, de úgy tudjuk, hogy kezdeményezik a bölcsődei díjak bevezetését.

Megkerestük a II. kerületi önkormányzat szóvivőjét is. Balaton Balázs elmondta, hogy még nem döntöttek a kérdésről, még vizsgálják ennek lehetőségét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során