Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Július 30. 06:59, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Figyelmeztetés: durva zivatarok, felhőszakadás és széllökések jönnek

Figyelmeztetés: durva zivatarok, felhőszakadás és széllökések jönnek

Tizenkét megyére és a fővárosra a felhőszakadás és a várható heves zivatarok miatt is másodfokú, négy megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez kedden eljuttatott veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére adták ki a narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetéseket. Ezeken a területen kialakulhatnak olyan heves zivatarok, amelyeket viharos (akár óránkénti 90 kilométeresnél is erősebb) széllökések, nagyobb méretű jég kísérhet. Egy-egy felhőszakadás során pedig rövid idő alatt több mint 50 milliméternyi eső is hullhat.

Békés, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyére a heves zivatarok és a felhőszakadás miatt is citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést jelzett előre a meteorológiai szolgálat.

Azt írták: szerda délután délnyugat felől egy vonalba rendeződő zivatarrendszer éri el az országot. Előbb a Dunántúlon, az esti, késő esti órákban már az ország középső részén is heves zivatarok alakulhatnak ki.
Az előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet várhatóan 26-32 fok lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.