Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Január 21. 10:03, hétfő | Helyi
Forrás: Varga Márta kommunikációs vezető Csongrád Megyei Kormányhivatal

Fiatal tehetségek mutatkoznak be a magyar kultúra napja alkalmából a szegedi kormányhivatalban

Fiatal tehetségek mutatkoznak be a magyar kultúra napja alkalmából a szegedi kormányhivatalban

Különleges kiállítás rendhagyó megnyitójával köszönti idén a Csongrád Megyei Kormányhivatal a magyar kultúra napját.

Hétfőtől a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium négy diákjának alkotásait láthatják a hivatal aulájában az érdeklődők egy hónapig.

A tárlat maga, egy lelkes rajztanárnő és két fiatal: egy slammer-költő és egy fotográfus összefogásából, előbb egy pályázatra készült projekt volt, mely 2017 őszére egy összetett kiállítási anyaggá nőtte ki magát. A versek/slamek és fotók összhangja, egymásra reflektálásával saját belső világuk, és a külső világgal való kapcsolatuk bemutatása volt a célja a két radnótis diáknak.

A csapatba tavasszal egy újabb, nemzetközi projekt kapcsán becsatlakozott két további ifjú művész: egy grafikus és egy zenész. Összefogásukból megszületett a ’Mi’ című kisfilm, és ahhoz kapcsolódóan létrejött egy performansz, mely Budapesten győzelmet hozott számukra, így ezt követően Morvaország fővárosában, Brnóban is előadták.

Most január 21-étől a kiállítás felfrissítve válik megtekinthetővé a négy fiatalt összekötő közös városban, Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatal aulájában. A megnyitón az eddig csak a két fővárosban és a kiállítás első helyszínén, Hódmezővásárhelyen látott performansz is bemutatásra kerül.

A tárlat január 21-én, 15:30-kor nyílik, az alkotókat és munkáikat dr. Juhász Tünde kormánymegbízott ajánlja az érdeklődők figyelmébe.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.