Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 09. 12:56, péntek | PR

Férfiak, rövidnadrág, stílus

Férfiak, rövidnadrág, stílus

A rövidnadrágok és a férfiak kérdést illetően megoszlanak a vélemények, bár az utóbbi időkben rengeteget lazultak az öltözködési szabályok a régi idők szigorú eleganciájához képest.

Nem is olyan régen még egyáltalán nem volt szokványos az, ami ma teljesen átlagosnak mondható: férfiak rövidnadrágban. Bár a hivatalos üzleti életben és a nagyobb meetingeken, tárgyalásokon továbbra is teljesen elképzelhetetlen és tabu a rövidnadrág viselése, a hétköznapi smart casual viseletben nem csak, hogy elfogadható, de ezerféleképpen variálható alapdarabot adnak.
Tény, hogy a rövidnadrág mindennemű őse a sportos, kényelmesebb ruhatárakból került be a hétköznapi viseletbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy manapság is csak sportos viselet lenne. Sőt.

Bermudák, chino-k, rövidebb- vagy épp hosszabb nadrágok, térdig, térd alá-, vagy fölé érők, ¾-es nadrágok, elegánsabb vagy lazább stílusban, övvel vagy anélkül, oldalzsebbel vagy anélkül. Szabásukat tekintve is számos opció áll rendelkezésre: regular fit, skinny fit, slim vagy loose, csak hogy párat említsünk a legnépszerűbbek közül.




Hogyan viseld stílusosan, ha hivatalosabb helyre mész?
A rövidnadrágok viselhetőek rövid-, vagy hosszúujjú ingekkel is. Az elegánsabb megjelenésért a nadrágokhoz érdemes övet is használnunk. A hétköznapokban és a smart casual stílus jegyében az ingeket azért többnyire illik betűrve hordani. Pólót természetesen soha nem betűrve hordunk, még akkor sem, ha egy közepesen elegáns zakó kerül az összeállítás tetejére.

Rövidnadrágok a lazaság jegyében

Tengerparton, nyaraláskor, vagy kötetlenebb baráti összejövetelekkor persze sok mindent lazábban lehet kezelni. Ingek természetesen kitűrve, lezseren lógnak a nadrágra. Hosszú inget is viselhetünk, melynek az ingujját felhajtva szintén egy fesztelenebb összképet kapunk. A több oldalzsebes, sportosabb rövidnadrágok ideje is jellemzően ekkor jön el.

Ne féljünk a színes rövidnadrágok használatától sem! A férfiak általában úgy ám blokk a színes nadrágokkal is a rövidnadrágokon át barátkoznak meg. Nyáron valahogy könnyedebben vesszük az öltözködés szabályait, és a melegre való tekintettel a színekkel is lazábban bánunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat