Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2024. Január 21. 09:52, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda Eb - Lékai: a csapategység a válogatott legnagyobb erőssége

Férfi kézilabda Eb - Lékai: a csapategység a válogatott legnagyobb erőssége

Lékai Máté csapatkapitány szerint a csapategység az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott legnagyobb erőssége.

"A csapategység, a küzdés, az egymásért tenni akarás a legnagyobb erőssége ennek a válogatottnak. Megpusztulunk a pályán, ez volt az ötödik meccsünk, egyre fáradtabbak vagyunk, egyre keményebb minden az összes csapatnak" - nyilatkozta az MTI-nek szombaton a horvátok 29-26-os legyőzése után a Ferencváros irányítója, aki nyolc lövésből négy gólt szerzett.

A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdték a középdöntőt. A 171-szeres válogatott játékos ennek kapcsán elmondta: lehet, hogy kívülről úgy látszott, de nem gondolja, hogy részükről rossz lett volna az osztrák meccs.

"A létszámfölényes támadójátékuk egy kicsit megtörte a meccs ritmusát, ezért tűnt nyögvenyelősnek az a mérkőzés, de szerintem ott sem játszottunk rosszul. Kihagytuk a helyzeteket és nem állítottuk meg őket kulcsszituációkban" - elevenítette fel a csütörtöki találkozót.

Hangsúlyozta, a horvátok ellen sikerült átbillenteni a mérkőzést, és a végén okosan játszani, nagyon fontos védekezéseket végrehajtani, labdát szerezni és lerohanásgólt lőni belőle.

Szita Zoltán eddig támadásban és védekezésben, balátlövő és balszélső poszton, a védőfalban és öt-egyes védekezésben is jól teljesített, de ezúttal lázzal járó felső légúti megbetegedés miatt nem játszhatott.

Lékai elmondta, csak reggel tudták meg, hogy a szegedi kézilabdázó nem szerepelhet, pénteken még velük edzett, úgyhogy már nem tudták edzésen lemodellezni a szükséges módosításokat.

"Bodó Richárd előrelépett, végigjátszotta a meccset, és persze, mindenkinek lesznek hibái, mindenki fog rontani, de azt gondolom, Ricsi fantasztikusan játszott" - szögezte le.

Hozzátette, ők, csapattársak mindig mondják Bodónak, és mindenkinek, aki rosszabb formában van, hogy "együtt vagyunk, egymásért küzdünk, mindenki bízik a másikban, mindenki megtesz mindent a másikért, és én biztos voltam benne, hogy ez a teljesítmény benne van Ricsiben".

A magyarok hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Címkék: kézilabda, lékai, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.