Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Július 05. 15:33, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Felülvizsgáló orvosok: az MSZP határolódjon el Korózs Lajos "nácizó" nyilatkozatától!

Felülvizsgáló orvosok: az MSZP határolódjon el Korózs Lajos

A felülvizsgáló orvosok azt követelik, hogy az MSZP határolódjon el Korózs Lajos szocialista képviselő "nácizó" nyilatkozatától, és a párt kövesse meg a megsértett szakembereket - közölte a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták: felelős politikus nem nácizhat le büntetlenül a munkájukat a törvényes előírások és a szakma szabályai alapján végző orvosokat.
Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának a módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.
Az MSZP-s politikus arról beszélt, hogy a kormány "Mengele-tervet" hajt végre a Széll Kálmán Terv helyett. Úgy fogalmazott: "mint Auschwitzban a rámpán, egy ujjmozdulattal minősítenek munkára alkalmasnak végtag nélküli embereket".
A nyilatkozatra reagálva Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője azt írta, Korózs Lajos a nyilatkozatával mélyen megsértette a holokauszt áldozatait.
Az NRSZH azt közölte, hogy a több hónapja tartó hangulatkeltés eredményeként a felülvizsgálatot végző orvosok naponta kapnak életveszélyes fenyegetéseket. "A szakértők nem félnek, de egyre nagyobb a veszélye, hogy a Korózs-féle nyilatkozatoknak tragikus következményei lesznek" - figyelmeztettek.
A közlemény szerint ami most Magyarországon történik, arra a fejlődő világban is ritkán van példa. Azt írták: felelőtlen politikai erők az érvényben lévő törvények alapján munkájukat végző szakembereket gyaláznak, tömegeket hergelnek, és a köztisztviselőkre uszítják őket.
Az NRSZH szerint szomorú az is, hogy az a Korózs Lajos nácizza le a szakértőket, akinek az államtitkársága alatt a most támadott felülvizsgálati rendszert 2008-ban bevezették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során